Hete rookgal is gerookt Varkenskarbonades Recept
Bereid je voor op een sappig feest met deze heerlijke hickory-gerookte varkenskarbonades. Doordrenkt met de perfecte mix van Morton's tedere snelle, hickory-zout en donkerbruine suiker, deze zachte karbonades worden gemarineerd tot in de perfectie, badend in een vleugje ananassap en vervolgens langzaam gerookt tot rokerige zoete perfectie, waardoor u een bord hebt van onweerstaanbare smaken in elke hap.
Ingredients
5 eetlepels Morton's Tender Quick voor 5 pond karbonades
1 eetlepel + hickoryzout van Butcher Packer
Iets minder dan een ¼ kopje donkerbruine suiker
Preparation
Wrijf de karbonades in en doe ze in een plastic zak. (Ik gebruikte mijn Foodsaver) Instructies op Morton zeggen 4 – 6 uur voor het wrijven.
Na 4½ uur snijd je de zak open en voeg je een beetje ananassap (ik had geen appelcider meer) toe aan de karbonades en sluit je opnieuw. ** zie hieronder.
Laat ze nog ongeveer 45 minuten staan, verwijder dan de karbonades en spoel ze af.
Rook een uur lang in de Bradley bij 200°F.
Verhoog de temperatuur tot 225°F gedurende een ½ uur om het koken te voltooien,
Gebruik 3 appels bisquetten.
** Deze karbonades waren behoorlijk dun.
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now