Smoked sausage and beer chili

Gerookt Worst en bierchili recept



Dit chili -recept maakt gebruik van gerookte worst in plaats van de traditionele gehaktbasis.

Ingredients

1 eetlepel olie

1 ½ kopje in blokjes gesneden ui

1 ½ kopje in blokjes gesneden selderij

1 ½ kopje in blokjes gesneden rode paprika

2 pond rookworst, in ½ plakjes gesneden (zie recept voor rookworst uit de winkel)

2 teentjes knoflook - fijngehakt

Eén blikje tomatenblokjes van 28 oz

2 Blikjes bruine bonen - afgespoeld en uitgelekt

1 Blik zwarte bonen - gespoeld en uitgelekt

1 Flesje bier

3 eetlepels tomatenpuree

3 eetl chilipoeder

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel zout

½ theelepel cayennepeper

Preparation

Verhit olie op middelhoog vuur, in een Nederlandse oven of grote pan.

Voeg ui, selderij, peper en knoflook toe aan de braadpan en bak, vaak roerend, tot de groenten gaar zijn.

Voeg de gesneden rookworst toe en kook al roerend ongeveer 5-7 minuten.

Roer de overige ingrediënten erdoor en breng aan de kook.

Zet het vuur lager, roer en dek af met een deksel.

Laat de kou 90 minuten sudderen.

Heet opdienen.