Cold Smoked Braised Baby Back Ribs Recipe

Koud gerookte gestoofde Baby Back Ribs ReceptDeze ribben maken hun eigen saus. Dit recept is geschaald voor 2 rekken met baby -rugribben. Ik maak meestal zes rekken. Recept geïnspireerd door Alton Brown.

Ingredients

2 Rekken met babyruggen

Dry Rub – Dit is voor 2 rekken:

½ Kopje lichtbruine suiker - stevig verpakt

1 eetlepel elk koosjer zout en chilipoeder

1 ½ theelepel elke gemalen zwarte peper, cayennepeper, Old Bay Seasoning, ingewreven tijm en uienpoeder.

Smeltvloeistof:

1 kopje witte wijn (ik zou hier GEEN "kookwijn" gebruiken - het bevat te veel natrium en maakt de saus te zout. Ik gebruik een volle witte wijn - "gedraaide snijbiet")

2 eetlepels witte wijnazijn (ik heb ook rode wijnazijn en appelciderazijn gebruikt.)

1 eetl honing

2-3 teentjes knoflook - gehakt

Preparation

Koud roken:

Verwijder het membraan van de achterkant van de ribben. Als dit meer dan 10 minuten duurt, plaats de ribben dan ongeveer 30 minuten in de koelkast. U wilt dat de ribben niet op kamertemperatuur worden gekoeld, wanneer ze in de Bradley worden geplaatst.

Verwarm uw generator voor en schakel de verwarming van de kast uit (bij de originele Bradley wilt u wellicht het verwarmingselement loskoppelen). Plaats de ribben in de Bradley en breng tot 1:40 uur van je favoriete rook aan. Ik gebruik Hickory.

Haal de ribben uit de roker en laat ze een uur in de koelkast rusten om ze nog wat verder te laten afkoelen. Breng dan een rub aan.

Wrijf aanbrengen:

Gebruik alle rub en verdeel het gelijkmatig over de twee ribben. Er mag geen rub overblijven, deze rub zal je saus op smaak brengen.

Wikkel elk ribbenrek in folie, laat aan één uiteinde een open “tuit” open en plaats het terug in de koelkast gedurende minimaal 3-4 uur. Dit tuitje heb je nodig om de stoofvloeistof toe te voegen.

Smoren:

Verwarm de oven voor op 250 ° F. Meng alle ingrediënten behalve de knoflook. Magnetron op de hoogste stand gedurende één minuut. Voeg vervolgens de knoflook toe, roer en laat 10 minuten rusten.

Je zou er ongeveer 1 moeten hebben  kopjes vloeistof op dit punt. Haal de ribben uit de koelkast en giet ze  van een kopje vloeistof door elk van de tuiten. Sluit de tuiten af en kantel de folieboot om de vloeistof gelijkmatig te verdelen.

Leg de ribben op een bakplaat, plaats ze in een oven van 250 ° F en laat ze 2 uur sudderen ½ uur.

Haal de ribben uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot warm. Om de saus te maken, giet je de vloeistof uit elke folieboot in een pot. Ga er voorzichtig mee om. De boten zullen heet zijn en bij het gieten van de vloeistof kan de ontsnappende stoom je verbranden.

Hersluit de folieboten; plaats ze terug in de “warme” oven.

Saus:

Schep met een pollepel al het vet van het oppervlak van de saus.

Breng vervolgens de saus aan de kook en blijf koken totdat het volume met minstens de helft is verminderd en begint in te dikken.

Haal de ribben uit de oven en zet de oven op rooster. Haal de ribben uit de folieboten en leg ze op een met folie beklede bakplaat. Dweil met de saus en plaats onder de grill om de saus te "harden". Snijd de ribben in porties en serveer.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now