Gerookte esdoorn knoflook Varkenskarbonades Recept
Deze gerookte esdoorn knoflook varkenskarbonades zijn perfect voor het avondeten. Gerookt op lage temperatuur tot zacht en sappig, met een vleugje ahornsiroop. Gebruik Apple, Cherry of Hickory Bisquettes.
Ingredients
4 varkenskarbonades
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
4 eetlepels ahornsiroop
Preparation
Bestrooi beide kanten van de karbonades met zout, peper en knoflookpoeder. Bestrijk de karbonades met de helft van de ahornsiroop.
Zet de roker op 275ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze (hickory, appel of kers werken prima).
Rook het varkensvlees tot het een interne temperatuur van 155ºC heeft bereikt, ongeveer 2 uur.
Zodra de karbonades klaar zijn met roken, bestrijk ze met de resterende ahornsiroop.
Serveer onmiddellijk.
Kers
Hout
Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.
Shop Now