Smoke Roasted Ham

Rook Geroosterd Ham

Dan Shahin

Ingredients

Gammongewricht van 1,5 kg

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel kaneel

1 theelepel witte peper

2 theelepel tijm

2 theelepel salie

2 eetlepels bruine zachte suiker

4 eetlepels honing

4 eetlepels Engelse mosterd

Preparation

Methode:

Combineer honing en Engelse mosterd en bestrijk de helft als een gelijkmatige laag over de achterham en bewaar de andere helft voor later.

Combineer alle kruiden samen en strooi een gelijkmatige laag over de achterham.

Zet de Smoker op 110C en zodra deze op temperatuur is, zet je de rook aan. Wij hebben kersenbisquetten gebruikt, maar je kunt zelf kiezen welke Bradley-smaakbisquetten je wilt.

Voeg de achterham toe aan de roker met een bakje op het rooster eronder om eventuele druppels en sappen op te vangen en rook gedurende 3-4 uur.

Nadat deze tijd is verstreken, kunt u de rook uitschakelen, de rest van het honing-mosterdmengsel als laatste glazuur gebruiken en nog eens 1-2 uur laten koken tot een interne temperatuur van 75C is bereikt.

Let op: als u gevoeliger bent voor zout, kunt u de achterham zo'n 10 uur in water laten weken om het zoutgehalte te verminderen.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now