Cure, Smoke, Boil, Glaze & Bake...

Genezing, Rook, Koken, glazuur en bak ....

Sandra Tate

Gammon met Kerstmis moet er zijn voor lichte lunch, broodjes of een koude sneden.

Ingredients

Preparation

Ik ben geen grote fan van achterham als hoofdgerecht, maar met Kerstmis moet het er zijn voor een lichte lunch, sandwiches of een vleeswarenschotel. Deze kleine joint dekt dat en is het perfecte beginnersproject voor curen en roken.

Een bescheiden stuk varkensvlees met een gewicht van maximaal een kilo kan in 4-5 dagen droog worden gedroogd en maakt dit project zelfs voor een beginneling ideaal.

UITHARDEN:

Voor 1kg varkenshaasje (ontdaan van de schil, gebonden en bij voorkeur niet dikker dan 7-8 cm) heeft u een kuur nodig van 25 g bruine suiker, 50 g zoutenen een optionele 5 g beitskruiden, licht gemalen. Meng dit allemaal door elkaar en wrijf het vlees aan alle kanten in, duw het in de spleten, en wikkel het stevig in verschillende lagen huishoudfolie voordat je het op de bodem van je koelkast legt. Vertrek naar 5 dagen vervolgens uitpakken (je zult merken dat het varkensvlees dieper van kleur is door het pekelzout en de droge pekel is nu plakkerig/nat), daarna grondig afspoelen en volledig droog deppen met keukenpapier.

KOUD ROKEN:

stel de Bradley Smoker in met een koud rookopzetstuk. Voeg voldoende appelhout- of eikenbisquetten toe aan de stapel. Laat de kast zich vullen met rook voordat u het varkensstuk erop legt op een Bradley-rooster. Koud roken gedurende 2-3 uur, afhankelijk van je eigen persoonlijke smaak voor de mate van rokerigheid.

KOKEN:

Om het braadstuk te koken is het goed om het zachtjes te laten sudderen in voldoende water om het braadstuk te bedekken. Zodra je de pan aan de kook hebt gebracht, laat je het zachtjes borrelen en laat je het koken 20 minuten/500 g gewicht van vlees.

GLAZEN & BAKKEN:

Terwijl het vlees suddert, verwarm je de oven voor 180°C/350°F. Maak een glazuur door a te smelten ronde eetlepel marmelade samen in een pan een teentje knoflook, geschild en tot pulp gemalen. Haal het stuk achterham uit de pan en laat drogen op keukenpapier. Breng het over naar een kleine braadslede en bestrijk het met marmeladeglazuur en bak het vervolgens 25 minuten/kg gewicht van het gewricht. Het zou nu inderdaad heel lekker moeten kleuren en ruiken. Laat volledig afkoelen voordat je het in dunne plakjes snijdt. Je zult merken dat de zoete, rokerige smaak behoorlijk onweerstaanbaar is!

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now