Bradley Smoked Trout Salad

Bradley Gerookte forel Salade

Sandra Tate

Als, net als ik, je zelfvertrouwen nog niet uitstrekt tot een poging om een ​​kant van zalm te roken, begin dan met forel

Ingredients

(Voor 4 personen)

300 g gerookte forel, van de schil verwijderd

200 g fijne asperges

1 bosje waterkers

6 eetlepels crème fraiche

fijn geraspte schil van een kleine citroen

1 eetl fijngehakte peterselie

Preparation

Forel is redelijk geprijsd, en hoewel het geen vlezig, snijdbaar resultaat oplevert, krijg je wel heerlijk rijke, delicaat gearomatiseerde vlokken. We vonden dit allemaal best lekker met de citroen- en peterseliecrème, waterkers en aspergesalade. Goed bruin brood is bijna essentieel! Serveer als lichte lunch of als zeer indrukwekkend, eenvoudig voorgerecht. Wat er nog over is, kan eenvoudig worden gecombineerd met roomkaas, peterselie en citroensap tot een voortreffelijke paté van gerookte forel.

Forel marineren Koop grote forellen en laat ze door uw visboer fileren. (Mijn forel produceerde individuele filets van ongeveer 165 g per stuk, een royale portie voor één als voorgerecht).

Voor 4 filets (totaal 650 g) gebruikte ik een kuur van 80 g zout, 60 g lichtbruine suiker, de geraspte schil van een kleine sinaasappel en een eetlepel gehakte rozemarijn en gehakte muntblaadjes.

Meng de ingrediënten voor het zout, wrijf het vlees van de forelfilets ermee in en leg ze vlees tegen vlees in een goed sluitende bak.

Dek af en laat een nacht afkoelen.

Spoel de kruiden weg, week de filets 5 minuten in ruim koud water en dep ze vervolgens droog op keukenpapier.

Laat het een uur op een koele plaats (indien mogelijk op het rookrek) staan om nog verder te drogen.

Om de forelfilets te roken: ik weet het, ik weet het, ik ben nog een beginneling... Omdat ik de koude rookadapter niet wilde slepen, zette ik de Bradley Smoker op geen vuur en plaatste wat eikenbriketten in de stapel.

Eenmaal in de volledige rookmodus was de temperatuur ondanks de instelling gestegen naar 50°C, maar ik ging door.

De filets werden op een roestvrijstalen mand in de Bradley gelegd en na 45 minuten roken was het resultaat halfgekookt (licht, maar niet geheel ondoorzichtig) forelvlees. Niet helemaal wat ik voor ogen had toen ik begon, maar toch heel goed.

Opmerking van de uitgever: Nadat de marinade was afgespoeld en de forel was gerookt, was het moeilijk om te weten of de kruiden en de sinaasappel er ooit waren geweest. Als ik dit nog een keer doe, bewaar ik wat kruiden en schil (geen zout/suiker) en wrijf ik de filets ermee in na het spoelen en drogen, maar vóór het roken. Wie weet hoe het resultaat zal zijn?   Ik heb slechts twee van mijn filets gebruikt om dit voorgerecht te maken, en ik denk dat niemand zich te kort heeft gevoeld!

Methode:

Blancheer de asperges 2-3 minuten in kokend, gezouten water.

Giet af en dep droog.

Was de waterkers en dep ze droog.

Meng de crème fraîche, het grootste deel van de citroenschil en alle gehakte peterselie in een kleine kom en verdeel het over de borden.

Verdeel de stukjes gerookte forel over de asperges en bestrooi met enkele sliertjes citroenschil.

Bied partjes citroen aan of knijp, zoals ik deed, een paar druppels citroensap over de forel voordat je hem serveert.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now