Bradley Smoked Cod's Roe Taramasalata

Bradley Gerookte ROW's rij Taramasalat

Sandra Tate

Verbazingwekkend wat een paar zonnige dagen en een beetje warmte voor je zullen doen. Ik heb de ovenschotel al verlaten en teruggekeerd naar salades, dus toen ik een prachtig display van kabeljauw op mijn visboer zag, kon ik de drang niet weerstaan ​​om mijn favoriete Griekse dip, Taramasalata te maken,

Ingredients

150 gram gerookte kabeljauwkuit

100 g oud witbrood, verkruimeld

1 teentje knoflook, geperst

sap van een citroen, naar smaak

lichte olijfolie (75ml-100ml)

warm pitabroodje om te serveren

Preparation

Omdat ze een tweeling zijn, ontslagen en erg kwetsbaar, vertonen ze een griezelige gelijkenis met testikels en daarom nam ik de voorzorg om te roken en het membraan ervan af te pellen voor mijn openingsfoto hier. Zoals je kunt zien, zijn ze delicaat, fijn en zeker niet de pastelroze tint van commercieel geproduceerde taramasalata. Natuurlijk is gerookte kabeljauwkuit niet alleen voor taramasalata; met een gewicht van ongeveer 400 gram is er genoeg over om op toast te smeren met roomkaas en een scheutje citroensap.

Rookmethode:

Strooi zeezout in een schaal, leg de kabeljauwkuit er voorzichtig overheen en strooi nog meer zout over het oppervlak. Dek af en laat een uur op een koele plaats staan, spoel af en dep droog. Laat het nog een paar uur op een Bradley-rooster drogen.

Voeg appelhoutbisquetten toe aan de stapel van uw Bradley Smoker en stel deze in op 70°C. Zodra de kast op temperatuur is, rookt u de kuit van de kabeljauw gedurende 2 uur. Het membraan is goudbruin en kan gemakkelijk worden verwijderd, waardoor er een kom kruimelige, licht gerookte viskuit overblijft.

In de keuken

Voordat het brood verkruimelt, moeten de broodkorsten worden verwijderd. Week de kruimels kort in koud water en knijp het vocht eruit.

Verkruimel de kuiten van de kabeljauw in een keukenmachine en voeg het geweekte brood, de geperste knoflook en het sap van een halve citroen toe, verwerk tot een gladde massa en voeg vervolgens in een gestage motregen lichte olijfolie toe (zoals je zou doen met mayonaise) tot je een dikke dikke laag olijfolie hebt. , romige consistentie.

Proef en breng op smaak door een beetje zout, gemalen witte peper en indien nodig meer citroensap toe te voegen. Dek af en zet enkele uren in de koelkast om de smaken te verzachten voordat u het serveert.

Serveren:

Serveer met kalamata-olijven en andere meze-gerechten zoals hummus, melitzanosalata en zatziki, samen met gloeiend hete pitabroodjes.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now