Bradley Smoked River Cobbler Fishcakes with Poached Eggs

Bradley Gerookte rivierschoenmaker viskoekjes met gepocheerde eieren

Sandra Tate

River Cobbler is een delicate, wit vleesde, schilferige vissen, niet anders dan kabeljauw of haddock en vereist geen zwaar roken.

Ingredients

(Voor 4 personen)

  • 250 g gerookte rivierschoenmaker (zie hierboven)
  • 600 gram aardappelen
  • 2 lente-uitjes, getrimd en fijngehakt
  • bosje platte peterselie, fijngehakt (een ronde eetlepel)
  • 2 cm verse gember, geschild en zeer fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak
  • vers paneermeel om te bedekken (plaats een half droog brood in een keukenmachine, pulseer tot kruimels - overgebleven kruimels kunnen in de vriezer worden bewaard voor een later tijdstip)
  • olijfolie
  • salade bladeren
  • 4 eieren
  • 1 el witte wijnazijn
  • Preparation

    Ik moet bekennen dat ik nog nooit van deze vis heb gehoord tot deze week, toen een gepensioneerde in Sainsburys, die met mij sprak op de visafdeling, hem ten zeerste aanbeveelde. Het is aanzienlijk goedkoper dan de kabeljauw en schelvis waar het verder sterk op lijkt en is afkomstig van een gecertificeerde duurzame bron, zij het Vietnam. Ik begrijp dat het nu verkrijgbaar is in verschillende grote supermarkten.

    Rivierschoenmaker is een delicate, schilferige vis met wit vlees, die lijkt op kabeljauw of schelvis en die niet zwaar gerookt hoeft te worden; een uur in de Bradley geeft een heerlijke smaak zonder deze te overweldigen.

    Meng eerst 100 g fijn zeezout met 450 ml koud water tot een pekel.

    Neem een pakje schoenpoetsfilets van 250 g, doe dit in een goed passende bak en dompel het in de pekel.

    Laat het 30 minuten intrekken, spoel het vervolgens af en dep het volledig droog op keukenpapier.

    Stel de Bradley Smoker in voor koud roken (in deze tijd van het jaar heb ik gemerkt dat het koud genoeg is om te roken zonder de koude rookadapter, vooral bij korte rooktijden).

    Voeg wat eikenbisquetten toe aan de stapel en open de bovenste ventilatieopening.

    Leg de filets apart op een rooster en rook gedurende 1 uur.

    Verwijder het, wikkel het in huishoudfolie en zet het in de koelkast tot het nodig is.

    Methode:

    Verwarm de oven voor op 180°C, verwarm ook de grill voor.

    Leg de schoenpoetserfilets op een stuk licht met olie ingevette folie en gril ze 4 minuten (ze zijn nog niet helemaal gaar) en zet ze opzij om een beetje af te koelen.

    Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, kook ze gaar en laat ze uitlekken.

    Pureer de aardappelen grof en laat ze iets afkoelen.

    Doe de gehakte lente-uitjes, gember, peterselie en citroensap in een grote kom met wat kruiden.

    Schep ook de visfilets voorzichtig met de vingers in de kom.

    Voeg nu de aardappelen toe en meng grondig, maar voorzichtig, zodat alle textuur niet verloren gaat.

    Proef en pas indien nodig de smaak aan.

    Verdeel het mengsel in 4 grote ballen. Vorm hiervan burgers van minimaal 2 cm dik.

    Verdeel het paneermeel op een groot bord en druk de viskoekjes lichtjes in de kruimels, viskoekjes per keer. Til de kruimels op de bovenkant en zijkanten zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Eenmaal gecoat, ga naar een bakplaat.

    Als ze allemaal klaar zijn, besprenkel ze dan met olijfolie.

    Bak gedurende 30 minuten of tot het gloeiend heet en goudbruin is.

    Leg de viskoekjes op voorverwarmde borden.

    Vul een pan tot een diepte van ongeveer 5 cm water en voeg de witte wijnazijn toe.

    Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen en breek de eieren er één voor één in.

    Pocheer ongeveer 2 minuten en verwijder het met een schuimspaan.

    Voeg de geklede slablaadjes toe aan de borden, leg op elke viskoek een gepocheerd ei en serveer onmiddellijk.

    Eik
     Hout

    Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

    Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

    Shop Now