Gember knoflook geroosterd gerookt Zalm
Serveer het gember knoflook geroosterde gerookte zalmrecept met een salade en zelfgemaakte mangosalsa.
Meng 2 geschilde en gehakte mango's, ik zaaide en fijn gehakte zoete rode en jalapeno -peper, 2 dun gesneden groene uien, sap en fijn geraspte schil van 2 limoenen, een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak. Dit is een prachtig diner in de westkust.
Ingredients
1 kg lentezalmfilets of zalmsteaks
6 teentjes geperste knoflook
125 ml fijngeschoren verse gemberwortel
175 ml gesmolten boter
Kruiden (of citroen) peper
Zout
Preparation
Meng de boter, knoflook en gember in een kleine glazen kom.
Leg de zalm (filets met de velkant naar beneden) op ingevette Bradley Smoker-rekken.
Bestrijk de bovenkant van de zalm gelijkmatig met de gesmolten boter en de ingrediënten.
Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak.
Rookmethode:
Plaats zalmrekken in de Bradley Smoker met de klep iets open.
Gebruik Special Blend-smaakbisquetten in de rookgenerator en met de hitte op middelmatige tot hoge temperatuur van 90°C tot 105°C (200°F tot 220°F).
Dit diner zou in ongeveer 1 tot 1-1/2 uur klaar moeten zijn.