Smoked Scallop Martini Appetizer

Gerookt SCALLOP MARTINI Voorafje



Een voorgerecht, maar deze gerookte sint -jakobsschelpen kunnen ook worden bereid als entree -gerecht door de hoeveelheid sint -jakobsschelpen te vergroten en te serveren met een geschikte groente roerbak en rijstpilaf.

Ingredients

Z16 Digby (groot formaat) Sint-Jakobsschelpen, ca. 500 g (1 lb)

20 ml (4 theelepels) wodka

Takjes verse peterselie, boerenkool of grote groene olijven als garnering

4 martiniglazen

Preparation

Bedek twee rekken met kaasdoek.

Sint-jakobsschelpen wassen en gelijkmatig over de roosters verdelen.

Plaats de rekken op de hoogste posities in de Bradley Smoker en gebruik kersensmaakbisquetten om de rookgenerator op een zeer lage temperatuur van 40°C (100°F) te starten en deze gedurende 40 tot 60 minuten laag te houden. Zorg ervoor dat de bovenste ventilatieopening minstens halverwege open staat.

Haal het uit de Bradley Smoker.

Kook de sint-jakobsschelpen ongeveer 5 minuten onder een ovengrill, draai ze één keer om en laat ze nog eens 5 minuten koken.

Sint-jakobsschelpen laten afkoelen.

Serveren:

Plaats 4 Sint-Jakobsschelpen in elk martiniglas.

Giet 5 ml (1 theelepel) wodka over de sint-jakobsschelpen in elk glas.

Garneer naar smaak met een takje peterselie, boerenkool of grote groene olijven en serveer als aperitief.