Smoked Wild Alaskan Salmon

Gerookt Wilde Alaska -zalmBij het bereiden van dit gerookte wilde Alaska -zalmrecept is het belangrijk om de huid aan te laten en alle botten te verwijderen. Gesneden in uniforme strips. Vergeet niet dat strips de neiging hebben om te vallen of door te zakken door de grotere rasterrekken. Het volgende pekelrecept is inbegrepen om u op weg te helpen, maar u wordt aangemoedigd om te experimenteren met uw eigen zout/suiker, esdoorn, honing, paprika's, kruiden om uw eigen te ontwikkelen. Gebruik tijdens het roken de langere tijden die worden gegeven voor dikkere/hoger oligehalte vis. Als algemene regel, hoe hogere temperatuur je gebruikt of hoe langer je hete rookt, hoe meer het vlees de oliën eruit kookt. Het vlees wordt echter droger/moeilijker in het proces. Ik heb "per ongeluk" zilveren zalm achtergelaten op het bereik van 140-150 ° F gedurende maximaal 8 uur. En weet wat? Het bleek nog steeds geweldig. Ik geloof persoonlijk dat je moet proberen een partij rookzalm onverteerbaar te maken door te roken/koken. Als je witte "boogers" op het vlees krijgt, kook je te hoog/te snel.

Ingredients

Filets van wilde zalm

Voor de pekel:

1 gallon koud water

1 kwart teriyaki OF sojasaus

1 kopje beitszout

2 pond bruine suiker

2 eetlepels knoflookpoeder

3 eetlepels cayennepeper

Preparation

Bereid de vis:

Filet zalm. Laat de huid zitten en verwijder alle botten. (Heel belangrijk voor uitmuntendheid!)

Uniforme stroken:

Snijd het vlees in uniforme reepjes, 3/8 tot 1/2” breed en 3-6” lang, of zo lang als uw rookrekken aankunnen. De sleutel hier is om uniforme diktesnijdingen te krijgen voor uniform pekelen en roken. De lengte is alleen belangrijk voor zover uw eigen verpakkingsvoorkeuren bestaan. De strips hebben de neiging om door de grotere roosterrekken te vallen of door te zakken.

Pekelen:

Week je eigen pekelrecept gedurende 12 uur op koelkasttemperatuur. Voor een completer pekelen plaatst u een roestvrijstalen of houten rooster over de bovenkant van het vlees om het onder de pekel te houden. Roer de vis tijdens het pekelproces een paar keer om.

Beglazing:

Leg de vis in een enkele laag op droogrekken en zorg ervoor dat de stukken elkaar NIET raken. Droog op een koele, schaduwrijke plaats totdat zich een harde laag vormt. Vissen hebben een stevige, glanzende vacht en voelen enigszins plakkerig aan. Een ventilator kan het droogproces helpen versnellen. Draai de vis 2-3 keer om tijdens het glazuurproces om een vollediger glazuur te garanderen. Tijdens het glazuurproces kunt u bepaalde kruiden (bijv. cayennepeper) en/of visuele versterkers (bijv. peterselievlokken) erover strooien.

Roken:

Rook volgens de volgende Bradley-rookrichtlijn:

100°-120°F (37,8-48,9C) gedurende 1-2 uur, daarna verhogen tot

140° (60C) gedurende 2-4 uur, daarna verhogen tot

175° (79,4C) gedurende 1-2 uur om af te werken