How to Make Smoked Rainbow Trout

Hoe je gerookt kunt maken Regenboog forel



Dit heerlijke gerookte forelrecept omvat het overnachten van de forel in een mengsel van koosjer zout en bruine suiker, voordat hij langzaam rookt en warm of gekoeld serveert. Met slechts een paar eenvoudige stappen heb je een perfect gerookte forel die vol van smaak is en zeker indruk maakt!

Ingredients

4 Hele forel, ontdaan van ingewanden en kieuwen

½ kopje koosjer zout

½ kopje bruine suiker

Preparation

Meng het zout en de suiker met een liter water en blijf roeren om het zout en de suiker op te lossen. Leg de forel in deze pekel en zet afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 2 uur en maximaal een nacht.

Haal de forel uit de pekel (gooi de pekel weg), dep hem droog met keukenpapier en plaats hem op een rooster boven een bakplaat in de koelkast gedurende minimaal een paar uur en maximaal een nacht. Je hebt ook de mogelijkheid om de vis een paar uur op een koele plaats te laten drogen.

Leg de vis in de smoker, hangend of op de roosters, en er komt een lekker koele rook op gang. Laat de temperatuur in uw roker langzaam oplopen tot 93ºC (200ºC) en houd deze gedurende minimaal een uur en maximaal 4 uur tussen 79ºC en 93ºC (200ºC). Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 107ºC (225ºC) komt. Als dit het geval is, plaatst u een bakje met ijs in de smoker.

Wanneer uw forel gerookt is, kunt u deze warm of gekoeld eten.

Recept van: Chef-kok Michael Demagistris