Hoe te roken Zalm
Geniet van een smaakvolle, gerookte zalm met dit recept met een zelfgemaakte Fish Rub gemaakt met gerookt zout, paprika, bruine suiker en meer. Dit heerlijke gerecht, geborsteld met ahornsiroop en knoflookboter, is perfect voor een speciale gelegenheid of een weekendtraktatie.
Ingredients
Viswrijven:
½ kopje grof gerookt zout
1 eetl zwarte peper
½ kopje gehakte of gegranuleerde knoflook
6 eetlepels gehakte of gegranuleerde ui
½ kopje gerookte paprika
½ kopje bruine suiker
1 theelepel citroenschil
1 theelepel vers gehakte of gedroogde dille
Zalm:
4 (3 ½ tot 4 pond) zalmfilets met vel
2 eetlepels lichte bakolie of olijfolie, zodat de rub blijft plakken
1 ½ kopjes ahornsuiker of bruine suiker
2 eetlepels visrub (zie het recept hieronder)
¾ kopje ahornsiroop
1 kopje knoflookboter - gesmolten
1 rondje Brie-kaas
1 pond gezoete noten (naar keuze)
Preparation
Viswrijven:
Meng alle ingrediënten samen in een middelgrote kom. Indien u versgehakte knoflook gebruikt, gebruik de rub dan binnen 4 dagen. Bewaar gegranuleerde knoflook in een afgesloten bakje gedurende maximaal een maand.
Zalm:
Verwarm de roker voor op 250ºF (121°C).
Bestrijk 2 zalmfilets aan de vleeszijde met ahornsiroop.
Strooi op deze twee de suiker over de vleeskant.
Bestrijk voor de andere twee filets beide zijden van de zalmfilets met olie.
Bestrooi de filets met de visrub.
Leg ze op de rookplaten en plaats ze gedurende 1 uur in de roker.
Bestrijk de filets met gesmolten knoflookboter.
Plaats de zalm terug in de roker en verlaag de temperatuur naar 150 gradenºF (65°C).
Plaats de brie en de noten op aparte bakjes bovenaan de smoker.
Haal het er na 1 uur uit en serveer!
Recept van: Marc is op de grill