Cold Smoke Steelhead Recipe

Koud gerookt Staalhoofd Recept



Verhoog je voorgerecht spel met dit heerlijke gerookte steelhead -recept! Gemarineerd in een smaakvolle mix van zwarte peper, melasse, gin en meer, en vervolgens tot in de perfectie gerookt, deze dun gesneden filets zijn de perfecte aanvulling op elk charcuterie-bord of brunchspreiding.

Ingredients

2,5 kg staalkopfilets, met vel

Marinade:

60 g grof gemalen zwarte peper

Verse blaadjes van 2 takjes oregano

120 ml melasse

120 ml gin

5 ml (1 theelepel) Worcestershiresaus

1 Middelgrote ui in dunne plakjes gesneden/geschoren

30 ml vers gemalen gembersap

30 ml grof zout

Preparation

Meng de marinade in een kom.

Verwijder alle botten die je van de filets kunt zien.

Doe de marinade in een ovenschaal en voeg de Steelhead-filets met het vlees naar beneden toe.

Bedek de Steelhead met plasticfolie en vervolgens met een stuk hout. Verzwaar het met stenen of zware blikjes. Het idee is om druk uit te oefenen op de vis om het vocht uit het vlees te krijgen.

Maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.

Rookmethode:

Leg de filets op licht geoliede rookrekken.

Plaats de rekken in de Bradley Smoker in de hoogste positie, weg van de hitte.

Gebruik bisquetten met elzensmaak en rook de vis gedurende ongeveer 2 uur koud, waarbij u ervoor zorgt dat de klep wijd open staat.

Serveren:

Laat de filets afkoelen.

Snijd zo dun mogelijk en serveer met kaas en crackers of bagels, roomkaas en kappertjes.