Koud gerookte pollack, Tomato & Spinazie Bruschetta
Ik was van plan kabeljauw te roken deze week, maar een dikke, velloze lendenen van Pollack trok mijn aandacht. Deze stevige, vlokkende, witte vis is niet zo delicaat van smaak als kabeljauw, maar toch sensationeel.
Ingredients
Preparation
Oplossen 70 g zeezout en 30 g lichtbruine suiker in 500 ml kokend water en laat volledig afkoelen.
Dompel de 800 g koolvishaas in de pekel in een afgesloten bakje en laat 1 uur staan.
Spoel en droog volledig op keukenpapier.
Zet de Bradley Smoker op met het koude rookopzetstuk en de stapel gevuld met Maple-bisquetten en laat deze vervolgens 2-3 uur roken (afhankelijk van uw eigen voorkeur voor de mate van rokerigheid).
Plaats de koolvis op een rooster in het midden van de kast.
Nogmaals, afhankelijk van uw voorkeur, opent u de bovenste ventilatieopening voor lichte rook en sluit u deze volledig voor intensere rook.
Haal het uit de kast, wikkel het stevig in vershoudfolie en bewaar het in de koelkast tot gebruik.
Serveert 2
Snee 2 x 100 g steaks van de gerookte koolvishaas en zet opzij.
Nemen 4 rijpe tomaten en snijd in grote dobbelstenen; 1 teentje knoflook, verpletterd met 1 theelepel zout tot pulp; 2 eetlepels olijfolie En 2 handjes jonge spinazieblaadjes.
Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de tomaten en het knoflookzout toe, breng op smaak met zwarte peper en kook een paar minuten zodat ze zacht worden en hun vocht verliezen.
Voeg de spinazie toe en kook nog een minuut of tot hij geslonken is.
Haal van het vuur en zet opzij.
In een kleine koekenpan een goed smelten klontje boter tot schuimen op middelhoog vuur.
Stof de koolvissteaks met bloem, overtollige bloem afschudden en 4 minuten aan elke kant bakken (minder als het niet zo dik is).
Terwijl de vis kookt, borstel je hem 2 plakjes zuurdesem met olijfolie en gril goudbruin.
Leg op elk bord een plakje bruschetta, bestrijk met tomaten-, knoflook- en spinaziesaus en leg de gerookte koolvis erop.
Serveer onmiddellijk.
Esdoorn
Hout
Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.
Shop Now