Cold Smoked Clam Marinières with Spinach & Pasta

Koud gerookte clam marinières met spinazie en pasta

Sandra Tate

Ik had het genoegen om deze week lokale kokkels op de viskraam te vinden en kon het niet laten om een ​​rokerige versie te maken van wat traditioneel een mosselschaal is.

Ingredients

(Voor 2 personen)

800 g verse mosselen

een grote bananensjalot

groot teentje knoflook

½ theelepel zout

30 g boter

klein glaasje witte wijn

3 eetlepels dubbele room

250 gram verse pasta

100 g jonge spinazieblaadjes

Preparation

In vervolg op de post van vorige maand over gerookte schelpdieren had ik deze week het genoegen lokale mosselen te vinden in de viskraam en kon ik het niet laten om een rokerige versie te maken van wat traditioneel een mosselgerecht is.

Voordat u begint, moet u de Bradley Smoker op koud roken zetten (koud rookhulpstuk is niet nodig omdat de mosselen zo kort worden gerookt en al gaar zijn).

Voeg eikenhouten bisquetten toe aan de stapel en laat 30 minuten staan, waarbij de bovenste ventilatieopening bijna gesloten is (waardoor de kast met rook kan worden gevuld voordat de mosselen erin worden geplaatst). Ik kan niet genoeg benadrukken dat schaaldieren heel kort moeten worden gekookt, anders krijg je een teleurstellend rubberachtig resultaat.

Voor 2 personen heb je nodig 800 g verse mosselen, gespoeld en gecontroleerd of ze allemaal goed gesloten zijn na krachtig ronddraaien.

Giet ze af in een vergiet en plaats ze in een pan op middelhoog/hoog vuur met een deksel erop en roer af en toe tot ze open zijn gegaan (waarschijnlijk is een paar minuten voldoende).

Haal onmiddellijk van het vuur en zeef, bewaar het mosselvocht. Leg de mosselen in de schelpen op een met folie bedekt Bradley-rooster.

Rook gedurende 10 minuten, verwijder het en zet opzij.

Maak nu een saus marinières.

Schil en hak fijn een grote bananensjalot en verpletter a groot teentje knoflook met ½tl zout tot een pasta.

Smelten 30 g boter in een pan en voeg de knoflook & sjalot, kook op laag vuur gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn maar niet kleuren.

Voeg nu een toe klein glaasje witte wijn, zet het vuur hoger en laat inkoken tot siroop.

Voeg de gereserveerde toe mosselsap en laat opnieuw op hoog vuur inkoken tot de helft van het volume.

Als laatste toevoegen 3 eetlepels dubbele room en laat opnieuw met een derde inkoken. Doe de gerookte mosselen dan terug in de pan.

Zet na 2 minuten het vuur uit, maar plaats een deksel erop om warm te blijven.

Vul een pan met gezouten water en breng aan de kook.

Toevoegen 250 gram verse pasta naar keuze (dit duurt meestal 2-3 minuten om te koken, maar controleer de verpakking) en 100 g jonge spinazieblaadjes.

Laat ze goed uitlekken en breng ze rijkelijk op smaak met zwarte peper voordat je de mosselen en hun saus erin doet.

Verdeel over 2 warme pastakommen en serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now