Maui Hickory Smoked Arctic Char Recipe

Maui Hickory gerookt Arctische char Recept



Ik heb onlangs een Bradley Digital Smoker gekregen. Sindsdien heb ik mijn vriezer in voorraad met alles wat volgens mij zal zorgen voor geweldig roken. Nadat ik alle half geprijsde Arctic Char in de plaatselijke supermarkt had gezien, besloot ik te profiteren en te kijken of het zo goed gerookt zou zijn als ik had gedacht. Ik was niet teleurgesteld. Gerookte char is zo goed als elke gerookte zalm die ik heb gehad. Dit recept werkt ook geweldig met regenboogforel, Coho Salmon en Pickerel.

Ingredients

Pekel Ingrediënten:

4 kopjes water

 Kopje koosjer zout

1 kopje bruine suiker

¾ Kopje perzikschnaps

Andere ingrediënten:

Originele Maui-ribbenmarinadesaus

Grond zwarte peper

Hickory bisquetten

Preparation

Snijd de zalmfilet in stukjes van 5,5 cm breed en pekel ze met de huid naar boven gedurende 10-12 uur.

Was de vis af, dep hem droog met een handdoek en plaats hem op een rooster op een koele plaats. Laat 2-3 uur zitten.

Bestrijk de vis ermee Maui-ribbenmarinade. Voeg naar eigen smaak versgemalen zwarte peper toe.

Ik gebruikte Hickory-bisquetten als persoonlijke voorkeur en begon de vis op 150 te rokenºF gedurende 2 uur, de vis na het eerste uur opnieuw bestrijken met Maui-ribbenmarinade. Verhogen naar 160ºF voor 2 uur. Eindig op 170ºF gedurende 1 tot 2 uur, totdat de interne temperatuur 130/140 bereiktºF.

Haal het uit de roker en laat afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 1 uur) voordat u het vacumeert.