Mild Cured, Bradley Smoked Kippers with Roes

Mild genezen, Bradley Gerookte kippers met roen

Sandra Tate

Na vele soorten vissen te hebben gerookt, lijkt het vrij laat op de dag om mijn eigen kippers te roken! Ik had niet ontmoedigd moeten zijn door de herinneringen aan de altijd heerlijke Whitby -kippers, omdat deze net zo goed bleken te zijn.

Ingredients

Preparation

Haring pekelen en roken:

Haring klaarmaken voor roken is bijna een kunstvorm, en tenzij je heel zeker bent van een superscherp fileermes, kun je deze handeling het beste aan je visboer overlaten.

De mijne heeft deze prachtig voorbereid, schubben verwijderd, de buik gespleten en omhoog door de onderkaak om ze te openen in de klassieke kippervorm.

Drie van de vier van mijn haringen werden compleet geleverd met dikke kuit, dus we hadden de extra bonus van gerookte kuit met het resulterende kipper-ontbijtfeest.

Ga thuis verder met de bereiding door de haring grondig in koud water te spoelen om al het bloed, de vliezen en de vreemde schubben die aan de vis zijn blijven hangen te verwijderen.

Maak nu een pekel door te mengen 70 g zout En 30 g lichtbruine suiker naar 500 ml koud water, met de vingertoppen ronddraaiend totdat het is opgelost.

Ik heb een plastic doos die perfect is om de haring goed in de pekel te leggen - als dat nodig is, maak dan meer van dezelfde verhoudingen om de vis nauwelijks te bedekken.

Laat het 30 minuten intrekken, verwijder het, spoel af onder koud stromend water en dep het geheel droog met keukenpapier.

Bestrijk de huid van de haring lichtjes met plantaardige olie en leg ze in paren, met de huid naar beneden op Bradley-roosters (anders blijft de huid tijdens het roken aan de draad plakken).

Voeg eikenhouten bisquetten toe aan de Bradley Smoker-stapel en laat deze roken op een temperatuur van 75°C/170°F en de bovenste ventilatieopening open.

Plaats de rekken met haring en kuit in de kast en rook gedurende 2 - 3 uur.

Ik rookte de mijne gedurende 2 uur en ze waren mild, zoet, vettig en buitengewoon heerlijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now