alt="Smoked Trout"

Perfect Gerookte forel ReceptForel zijn de perfecte vis naar hete rook, dankzij hun beheersbare maat, textuur en geweldige smaak.

Niet alleen dat, maar ze zijn een direct beschikbare voedselbron en veel plezier om te vangen. Als je niet op een zaterdagochtend kunt uitgaan en zelf in een paar rijdt, dan zul je er zeker wat vinden in je plaatselijke supermarkt.

Je kunt gerookte forel serveren als voorgerecht, een stevige maaltijd of om smaak toe te voegen aan soepen en dips! Hoe u ook besluit om uw vis te gebruiken, wij garanderen dat u dol bent op dit gerookte forelrecept.

Ingredients

2-3 kg forel. Pro tip: De gemiddelde forel van 33 cm (13 inch) weegt 0,45 kg (1 lb).

De pekel:

2 Liter (½ gallon) water

120 ml (½ kopje suiker

120 ml (½ beker) bruine suiker

120 ml (½ Cop) zout

30 ml (2 eetlepels) knoflookpoeder

30 ml (2 eetlepels) chilipoeder

45 ml (3 eetlepels) citroensap

Preparation

Leg de forel in een glazen kookschaal en giet de pekel erbij. Zorg ervoor dat alle oppervlakken van de vis in contact komen met de pekel.

Zet 8 uur in de koelkast.

Haal de forel uit de schaal en spoel af met koud water.

Dep het droog en leg het een uur op een rookrek. Probeer de vis op het rookrek te plaatsen, zodat de rook de binnenkant van de vis kan bereiken. Voor filets legt u de vis met de velzijde naar beneden.

Rookmethode:

Verwarm uw Bradley-roker voor op 107 °C (225 °F). Voor rook raden wij Elzenbisquetten aan.

Rook forel maximaal 4 uur en houd ze in de gaten om te voorkomen dat ze uitdrogen. Kleinere forel kan in slechts 1 uur volledig worden gerookt½ uur, maar kan langer worden bewaard voor een sterkere rooksmaak.

Als de vis klaar is, kun je ze vers uit de roker eten, als aperitiefhapje of als ingrediënt in een ander gerecht – tenminste, als je het kunt laten om alles voor die tijd op te eten!

Bewaar restjes dagenlang in de koelkast of vries ze maanden in. Als je besluit ze in de vriezer te gooien, vergeet dan niet eerst het vlees van de botten te halen.

Dit is een eenvoudig, heerlijk smakend recept voor gerookte forel dat iedereen kan maken. Probeer het eens en u zult zien waarom wij het het perfecte recept voor gerookte forel noemen. De halfzoete en zoute smaak gecombineerd met verse forel zal onweerstaanbaar zijn voor uw gasten!