Smoked salmon quiche on red dishcloth

Gerookt Zalm, prei en brie Quiche



Er zijn veel manieren om een ​​quiche te vullen. Je kunt stukjes kaas, vlees, zeevruchten of je favoriete groenten gebruiken. In dit recept gebruiken we gerookte zalm en het resultaat kan niet beter zijn. Serveer met salade, soep of fruit.

Ingredients

2 eetlepels boter

1 prei, gespoeld en in dunne plakjes gesneden

3 eieren

1/2 kopje halve en halve room

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel gemalen zwarte peper

1 kopje gerookte zalm, verkruimeld

100 g brie, in blokjes

1 voorgebakken taartvorm van 9 inch

Bradley-smaakbisquetten – Elzen- of Pacific-mengsel

Preparation

Zalm roken:

Zet de roker op 180°F met behulp van hout-, elzen- of Pacific Blend-bisquetten.

Rook de vis ongeveer 3-4 uur of totdat de interne temperatuur van de vis 145°F bereikt.

Voor de quiche:

Verwarm de oven voor op 375 ° F.

Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg prei toe en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal van het vuur.

Klop in een kom de eieren, room, zout en peper door elkaar. Roer de verkruimelde gerookte zalm, de brieblokjes en de gebakken prei erdoor.

Giet het eimengsel in de voorgebakken taartvorm. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig over de taartvorm wordt verdeeld.

Zet in de oven en bak gedurende 50 minuten, of tot de vulling gestold is.

Haal uit de oven en laat 5-10 minuten rusten. Snijd en serveer.