Grilled Lobster Recipe

Gegrild Lobster Recept



Lobsters zijn chique, maar heel gemakkelijk te maken. Leer hoe je gegrilde kreeften maakt voor een perfect diner bij een speciale gelegenheid.

Ingredients

8 eetlepels ongezouten boter, zacht

2 eetl fijngehakte peterselie

1 ½ Theelepel gemalen rode chilivlokken

4 teentjes knoflook, fijngehakt

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

1 levende kreeft (ongeveer 1 op 1½ pond)

Schil van 1 citroen

¼ Kopje olijfolie

Preparation

Combineer boter, peterselie, chilivlokken, knoflook, citroenschil, zout en peper in een kom; opzij zetten. Gebruik een hakmes om de kreeft in de lengte doormidden te snijden, door de kop en de staart. Schep de geelgroene tomalley eruit, gooi deze weg en breek de klauwen af. Leg de kreefthelften met de schaal naar beneden op een bakplaat; breek de klauwen en plaats ze op de bakplaat. Besprenkel de helften en scharen met olie en breng op smaak met zout en peper.

Verhit een houtskoolgrill of zet een gasgrill op de hoogste stand; Zet kolen op of zet de brander aan één kant uit. Plaats de kreefthelften met het vlees naar beneden en de klauwen op het heetste deel van de grill; kook tot het licht verkoold is, 2-3 minuten. Draai de kreeft om en bestrijk met een lepel de kreeft met de knoflook-peterselieboter; blijf grillen tot het kreeftenvlees zacht is, nog 3-5 minuten.

Recept van: Jacob Parmentier.