Gerookt Creoolse garnalen (Gerookte Jambalaya) Recept
Geniet van de mix van rokerige goedheid en vurige Creoolse kruiden in ons recept voor gerookte creoolse garnalen (gerookte jambalaya), wat een smaak van New Orleans oplevert die je doet verlangen naar meer.
Ingredients
16 Grote garnalen
6 teentjes knoflook
4 Sjalotten
60 ml (¼ kopje) verse oreganoblaadjes
30 ml (2 eetlepels) verse tijmblaadjes
125 g ongezouten boter
15 ml (1 eetlepel) Worcestershiresaus
2 ml (½ theelepel) zout
1 ml (¼ theelepel) gemalen zwarte peper
1 ml (¼ theelepel) gemalen witte peper
4 ml (1 theelepel) cayennepeper
2 Citroenen in vieren
Preparation
Het recept kan tot nu toe een paar uur van tevoren worden gemaakt en tot het koken in de koelkast worden bewaard.
Knip met een kleine scherpe schaar langs de bovenkant van de garnalen
Snijd met een klein, scherp mes in de nerf langs de bovenkant van de garnaal en spoel deze weg.
Doe de knoflook, sjalotten, oregano, tijm, boter, Worcestershiresaus, zout en peper samen in een keukenmachine en mix tot een pasta.
Plaats in elk van de garnalen een deel van de pasta tussen de schaal en de garnaal.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 100°C (220°F).
Gebruik de bisquetten met elzensmaak om de garnalen ongeveer 40 tot 60 minuten te roken/koken, of tot ze gaar zijn.
Serveren:
Serveer vergezeld met partjes citroen.