alt="Smoked Steelhead Trout Recipe"

Gerookt Steelheadforel ReceptSteelhead roken kan zo moeilijk of zo gemakkelijk zijn als u het maakt. En na enkele dagen van het wankelen in Monster Steelheads, de kou verweven en ruw maken naast de rivier, begint gemakkelijk behoorlijk mooi te klinken.

In dit recept van Avid Steelhead -visser Steve Huffaker komt de voorbereiding neer op een eenvoudige droge pekel en een koelkast, waardoor het een van de gemakkelijkste gerookte steelheadrecepten die er zijn.

Ingredients

Droge pekel:

1 kopje bruine suiker

¾ kopje koosjer zout

½ theelepel gemalen kruidnagel

½ theelepel witte peper

Preparation

Dek de filets af en laat ze een nacht in de koelkast staan, zodat ze in hun eigen sappen kunnen weken en de kruiden kunnen opnemen.

De volgende ochtend de filets afwassen met water en 2 uur aan de lucht laten drogen. Dit vormt een kleverig vlies op het oppervlak van het vlees en helpt vocht vast te houden.

Het roken van de Steelhead-filets:

Spuit of breng olie aan op de rookrekken om te voorkomen dat de vis blijft plakken en plaats de vis met de huid naar beneden.

Koud roken op de laagst mogelijke temperatuur gedurende 3 uur met elzenhout, hickory of Bradley-bisquetten naar keuze. Verhoog vervolgens, gedurende een periode van 2 uur, geleidelijk de temperatuur tot 170°F.

Blijf gedurende 2 uur roken bij 170°F en zorg ervoor dat u de 170°F niet overschrijdt, anders zal de textuur van de vis veranderen in die van overgekookte vis. Beoordeel de gaarheid door het uiterlijk, het gevoel en de geur te onderzoeken. Gebruik indien nodig een voedselthermometer om de interne temperatuur te controleren. Wanneer het 140 ° F bereikt, is het klaar.

Laat de vis een uur afkoelen op kamertemperatuur. Zet het vervolgens een nacht onafgedekt in de koelkast. De volgende ochtend kan de vis in plastic voedselfolie worden gewikkeld of in plastic zakken worden gedaan. Verslind naar believen.

Dit recept kan voor zowel steelhead als zalm worden gebruikt. Probeer het eens, gebruik enkele van je eigen favoriete kruiden, en laat ons weten hoe het afloopt! Wij kijken er altijd naar uit om van u te horen.