Smoked Trout in a Wet Brine

Gerookt Forel met een natte pekelreceptEr zijn een paar verschillende manieren om vissen op smaak te brengen of te bereiden op roken. Je kunt de vis gewoon op smaak brengen en vervolgens recht in de roker gooien. Het is ook gebruikelijk om de vissen te pekeren, te marineren of te genezen. Sommige mensen gebruiken een droge pekel van alleen zout, suiker en kruiden, terwijl en anderen de voorkeur geven aan een natte pekel. Deze natte pekel produceert een zeer vochtige vis die niet wordt overweldigd met kruiden en gelijkmatig gekruid is. Het is echt leuk.

Ingredients

2 Regenboogforelfilets, zonder bot

8 kopjes water

¼ kopje grof koosjer zout

⅓ Kopje witte suiker

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel srirachasaus

1 eetl knoflookpoeder

1 eetl versgemalen zwarte peper

1 eetl paprikapoeder

1 theelepel tijm

Bradley Smaakbisquetten – Esdoorn, Els of Pacific

Preparation

Meng het water met al het zout, de suiker en de kruiden tot het zout en de suiker zijn opgelost.

Leg de vis vervolgens met het vel naar beneden in een schaal en giet de pekel erbij. Draai de vis een paar keer om en bedek de schaal met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat de vis 8-10 uur marineren.

Spoel de vis grondig af en leg hem op het rookrek. Plaats de forel gedurende 1 uur op een koele, droge plaats, zodat zich een vliesje aan de buitenkant van de vis kan vormen. Om het proces te versnellen kan een ventilator worden gebruikt.

Zet de roker op 180°F met behulp van houten esdoorn-, elzen- of Pacific Blend-bisquetten.

Rook de vis ongeveer 3-4 uur of totdat de interne temperatuur van de vis 145°F bereikt.

Door Steve Cylka