Smoked Shrimp and Pork Sausage Recipe

Gerookt Garnalen en varkensvlees Worstrecept



In het begin zien garnalen en varkensvlees niet op een goede combinatie. Maar als je dit gerookte garnalen en varkensvleesworstrecept probeert, kun je van gedachten veranderen. Je hebt 1,78 pond 12/15 en 0,5 pond 51/60 cocktailgarnalen nodig. Maar je kunt 2 pond garnalen gebruiken, als je niet de exacte maat kunt krijgen. De citroen in de ingrediënten geeft dit recept een speciale smaak die goed bij de garnalen past. Omdat het al gekookt is, is het een goede snelkoppeling. Je kunt ze serveren met bijna alles zoals stoofschotels, bonen en rijst, pasta, enz. Blijf in de roker voor een uur bij 130 om te drogen. Bump naar 140 en voeg 2 uur rook toe. Ik geef de voorkeur aan Hickory. Bump temp 10 graden elke 2 uur omhoog totdat het is bereikt. Breng het naar 135-140 en zet er vervolgens in het warmwaterbad van 152. Hotwaterbad mag niet boven 165 zijn. Duik na het bad in ijswaterbad en bloei dan.

Ingredients

5 pond gemalen varkensvlees

1,78 pond 12/15 en 0,5 pond 51/60 cocktailgarnalen (2 pond garnalen in stukjes gesneden als je de exacte maat niet kunt krijgen)

3 EL Gebarsten zwarte peper

2 EL Knoflookkorrels

4 EL droge gehakte ui

1 theelepel piment

1 theelepel Tijm

½ theelepel basilicum

2 theelepels Cayennepeper (wil je heter….voeg een beetje meer toe)

4 theelepels niet-gejodeerd zout

1 EL gemalen rode paprika

1 Zak Zatarain's Langoesten, Garnalen en Krab Kook

1 Citroen

1 theelepel kuur #1

Preparation

Kook de garnalen in de Zatarain's gedurende 2 minuten of tot ze gaar zijn. Reserveer 10 oz water voor later.

Hak de garnalen fijn en doe ze in een kom met 500 ml kokend water en laat ze in de koelkast rusten. Dit voegt wat liefde toe.

Meng kuur #1 en zout in de 8 oz gereserveerd kookbadwater. Voeg droge ingrediënten bij elkaar en meng door elkaar. Verdeel het vervolgens in 1/3 en meng met 1/3 van het varkensvlees. Doe dit voor de overige 2/3 van het varkensvlees.

Zodra het varkensvlees is gemengd, mengt u alle porties door elkaar, zodat het droge mengsel goed in het varkensvlees wordt opgenomen. Wanneer gemengd, voeg de kuur en gezouten 8 oz kookwater toe. Meng goed door het varkensvlees.

Giet de garnalen af en gooi het overtollige kookwater weg. Meng de garnalen door het vleesmengsel.

Stop het in varkensdarmen van 32-36 mm.

Hang een uur in de roker op 130 (54,4C) om te drogen. Verhoog de temperatuur naar 140 (60C) en voeg 2 uur rook (hickory) toe. Verhoog de temperatuur elke 2 uur met 10 graden totdat IT is bereikt. Breng IT naar 135-140 (43,3C-60C) en plaats het vervolgens in een warmwaterbad tot IT van 152 (66,7C).

Het warmwaterbad mag niet hoger zijn dan 165 (73,8 C). Na het baden in een ijswaterbad dompelen en dan bloeien.