Smoked shrimp cocktail with mango salsa

Steven Raichlen's gerookt Garnalencocktail met chipotle-pineapcocktailsaus recept



Dit recept voor garnalencocktail is niet heel anders dan vele anderen die je eerder hebt gezien. Maar als je je gemiddelde recept van goed naar geweldig wilt draaien, probeer dan deze gerookte versie. Dient 6 als voorgerecht.

Ingredients

Voor de garnalen en marinade:

1½ pond grote garnalen, gepeld en ontdaan van darmen

2 eetlepels gehakte verse koriander of peterselie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gehakte chipotle chili uit blik, plus 1 theelepel adobo-sap

2 eetlepels extra vergine olijfolie

2 eetlepels vers limoensap

Grof zout (koosjer of zee) en grofgemalen zwarte peper

Voor de Chipotle-Ananas Cocktailsaus:

1 kopje ketchup

6 eetlepels vers ananassap

2 eetlepels vers limoensap

1 eetlepel Worcestershiresaus

1 tot 2 chipotle-pepers, fijngehakt, plus 1 tot 2 theelepel blikjes sap

Zout en versgemalen zwarte peper

Je hebt ook nodig: Bradley rookbisquetten; bamboe spiesjes

Preparation

Bereid de garnalen en marinade:

Doe de garnalen, koriander, knoflook, fijngehakte chipotle met sap, olijfolie, limoensap en zout en peper in een mengkom en roer om te mengen.

Laat 15 minuten marineren.

Maak ondertussen de Chipotle-Ananas Cocktailsaus:

Combineer de ketchup, ananassap, limoensap, Worcestershire-saus en gehakte chipotle en blikje sappen in een kleine mengkom.

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Breng over naar een aantrekkelijke serveerschaal.

Installeer uw Bradley Digital Smoker volgens de instructies van de fabrikant en verwarm hem voor op 250 graden.

Giet de garnalen af, gooi de marinade weg en rijg ze aan bamboespiesjes.

Rook de garnalen tot ze bruin zijn van de rook en ongeveer 30 minuten gaar zijn.

Koel of serveer meteen met de Chipotle-Ananas Cocktailsaus.

Recept van: Steven Raichlen