Smoked Whole Red Emperor Recipe

Gerookte geheel Rode Keizer Recept



Dit recept voor gerookte hele Red Emperor werkt ook heel goed voor Red Snapper, omdat beide vissen op elkaar lijken. Omdat ik de smaak van die vis lekker vind, zou ik geen geneesmiddel gebruiken dat de smaak van vis met nitrieten zal veranderen. Ik zou het op smaak brengen, zodat het vochtig blijft. Dan kun je daarbovenop verschillende smaaklagen opbouwen. Mijn favoriete manier om red snapper te bereiden is het gebruik van een jerk-kruiden nadat deze is gepekeld. Ik rook het met Pacific Blend- of Maple-bisquetten, totdat het een interne temperatuur van 145°F bereikt, of totdat je het met een vork in stukjes kunt trekken.

De pekel die ik gebruik is eenvoudige pekel, maar je kunt kruiden en andere smaakstoffen aan de pekel toevoegen. Voor vis geef ik er echter de voorkeur aan om de kruiden aan de vis toe te voegen, en niet aan de pekel.

Als u extra kruiden aan de vis toevoegt, voeg dan geen extra zout toe waarvoor het recept nodig is. Het is beter om aan tafel op smaak te brengen met zout. Ik gebruik het liefst beits- of keukenzout, omdat de fijnere korrels veel gemakkelijker oplossen in koud water.

Ingredients

Eenvoudige pekel:

1 Gal water (of andere vloeistof)

½ kopje beitszout (152 g) of niet-gejodeerd keukenzout

½ kopje bruine of witte suiker (optioneel)

Kleinere hoeveelheid:

2 kopjes water

1 eetlepel beitszout (19 g) of niet-gejodeerd keukenzout

1 eetlepel bruine of witte suiker

Preparation

Los zout en suiker op in water en laat de pekel in de koelkast afkoelen.

Zodra de pekel is gekoeld, voeg je de vis en de pekel toe gedurende 2 uur. Tijdens het pekelen de pekel één keer keren en/of roeren.

Na het pekelen droogdeppen met keukenpapier. Als je tijd hebt, laat het dan een paar uur onafgedekt in de koelkast aan de lucht drogen.

Breng uw vis op smaak en kook op 225 ° F, totdat u de gewenste gaarheid heeft bereikt.