Smoked lingcod on a cutting board

Gerookt Ling Cod Recept



Roken voegt een nieuwe dimensie toe aan de smaak van deze milde vis. Aangezien het een delicate vis is, kies je een mild hout als els ellende om het te roken bij lage temperaturen. Neem het daarna naar de oven om te braden en krijg een mooie kleur.

Ingredients

Voor pekel:

1 kopje zout

2 kopjes bruine suiker

1 gallonwater

1 Leng-kabeljauw, gefileerd, met vel

Bradley Smoker Elzenbisquetten

Preparation

Verhit de pekelingrediënten in een kleine pan om zout en suiker op te lossen.

Laat de pekel afkoelen tot kamertemperatuur.

Pekel kabeljauw gedurende 90 minuten.

Haal uit de pekel en dep droog.

Rook op de laagste stand met Bradley Smoker Alder Bisquettes gedurende 90 minuten, waarbij u te allen tijde een temperatuur van minder dan 120°F aanhoudt.

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Haal het uit de roker en doe het in een ovenschaal.

Rooster de filets gedurende 5 minuten en serveer onmiddellijk.