Smoked Octopus Recipe

Gerookt Octopus Recept



Ga op een culinair avontuur met malse en smaakvolle gerookte octopus. Bereid met een zorgvuldig samengesteld kruidenmengsel, waaronder Bradley Demerara Cure, witte peper, knoflookpoeder en uienpoeder, worden deze octopussen gezouten, gerookt en kunnen ze onmiddellijk worden genoten of een nacht in de koelkast worden bewaard voor een verbeterd smaakprofiel. Besprenkel ze met olijfolie terwijl ze nog warm zijn voor een extra vleugje verwennerij.

Ingredients

Voor 5 pond. (2,25 kg) octopus:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Demerara Cure (Gebruik niet meer dan deze hoeveelheid.)

2 theelepels (10 ml) witte peper

1 theelepel (5 ml) knoflookpoeder

1 theelepel (5 ml) uienpoeder

2 kopjes (480 ml) water

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 2 is½ pond (1,15 kg), dan moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Als de wezens niet zijn ontdaan van de ingewanden:

Knip met een schaar de snavel, de anus, het gelige zakje en de daaraan bevestigde vliezen en het inktzakje uit.

Als het een grote octopus is, verwijder dan de ogen.

Zorg ervoor dat de inktzak niet wordt doorboord.

Grondig spoelen.

Als de wezens zijn ontdaan van de ingewanden:

Bereid het kruidenmengsel voor en voeg de rauwe octopussen toe.

Zet in de koelkast en roer af en toe. Zet 2 dagen in de koelkast.

Giet de uitgeharde octopussen af en spoel ze goed af.

Leg de octopussen op gaas of in rookmanden van draadgaas.

Droog de octopussen bij 60°C gedurende 1 tot 2 uur, of totdat het oppervlak van de wezens niet langer klam aanvoelt. Gebruik geen rook.

Stop met het gebruik van hulpverwarming. Rook op de laagst mogelijke temperatuur gedurende ongeveer 2 uur.

Op dit punt zijn de octopussen klaar om te eten, maar ze zullen beter smaken als ze een nacht in de koelkast worden bewaard, zodat de smaak zachter wordt. Veel mensen vinden het prettig om olijfolie aan te brengen terwijl ze nog warm zijn.

Octopussen oliën:

Als de octopussen moeten worden geolied, moeten ze onmiddellijk na het roken op kamertemperatuur worden geolied.

Om de octopussen te oliën, plaats je ze in een glazen of plastic bak met een goed sluitend deksel.

Voeg voldoende olijfolie toe om ze te bedekken wanneer de container wordt geschud, gerold of ondersteboven gedraaid. Over ¼ naar ½ Een kopje olijfolie is meestal voldoende.

Blijf de container gedurende ongeveer een uur om de paar minuten schudden totdat de meeste olie is opgenomen.

In de koelkast bewaren.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat je dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel.

Instructies opgesteld door Warren R. Anderson, auteur van Mastering the Craft of Smoking Food.