Smoked Oysters Recipe For Valentine’s Day

Gerookt Oesters Recept voor ValentijnsdagHé rokers! Als je op zoek bent naar een recept vol passie en symbolische betekenis voor Valentijnsdag, lees dan verder!

Mensen beschouwen oesters al lang als een romantische delicatesse. Ze hebben een hartige smaak en een fluweelzachte textuur. Je kunt op allerlei verschillende manieren van oesters genieten: met gehakte groenten, met limoensap en kruiden, of gewoon rauw. Maar bij Bradley Smoker weten we dat roken een van de beste manieren is om oesters te bereiden. Wat is een betere dag om de roker aan te steken dan op Valentijnsdag?

Maak indruk op die ene speciale persoon door de tijd te nemen om deze heerlijke schotel met cedergerookte oesters met halve schelp te bereiden. Ze zullen erom van je houden.

Ingredients

¾ kopje niet-gejodeerd zout

1 ½ kopje bruine suiker

½ kopje sojasaus

3 Laurierblaadjes

1 kopje cognac

1 eetl knoflookpoeder

1 eetl uienpoeder

2 windingen pepermolen

2 scheuten hete saus

1,5 liter water

Goed roeren. Als het zout en de suikers zijn opgelost, roer dan de rauwe oesters erdoor en zet ze 30-40 uur in de koelkast.

Preparation

Bereiding van oesters:

Of je nu oesters koopt of verzamelt, zorg ervoor dat ze ongeveer middelgroot en vers zijn. De ideale maat ligt ergens tussen 5 "-7" ongeschud.

Nu komt het leuke gedeelte. Schil je oesters. Als je er een paar wilt bewaren om rauw te eten, zorg er dan voor dat er geen kleine stukjes oesterschelp in het vlees terechtkomen. Die stukjes schelp zijn niet erg smakelijk en helpen ook niet echt als je indruk wilt maken op je geliefde!

Het roken van de oesters:

Spoel elke rauwe oester met koud water af en plaats deze op een geolied rooster, groenterek of rookrek. Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je iets gebruikt waardoor de rook naar de onderkant van de oester kan dringen.

Zet uw roker op 225°F en rook tussen 1,5 en 2 uur, afhankelijk van uw smaak, met hout naar keuze (ceder, els of hickory).

Werk af met wat extra vergine olijfolie en eventuele andere kruiden of smaken die je wenst. Waarom neem je niet even de tijd om te experimenteren met een aantal verschillende complexe smaken? Misschien vind je iets dat je echt leuk vindt. Als je dat wel doet (of niet), laat het ons dan weten in de reacties hieronder. Succes!

Bij deze wens ik je een fijne Valentijnsdag! Bradley Smoker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in voedselrokers, grills en recepten voor het roken van voedsel. Bovenstaande afbeeldingen en recept zijn niet van ons.