Gerookt Regenboog forel Met bruine suikerwrijfrecept
Dit gerookte regenboogforel met bruine suikerwrijfrecept is heel eenvoudig. De delicate wrijf helpt de natuurlijke smaken van de vis naar voren te brengen.
Ingredients
2 Regenboogforelfilets, zonder bot
⅓ Kopje bruine suiker
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel gemalen zwarte peper
½ theelepel gemalen cayennepeper
Preparation
Plaats de regenboogforel naast elkaar op rookrekken en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
Maak de rub door de bruine suiker met alle kruiden te mengen. Wrijf het bruine suikermengsel over beide forelfilets.
Start de roker en gebruik houtbisquetten naar keuze (elzen- of pacific-mengsel werken heel goed!). Breng de roker op een temperatuur van 250ºC.
Plaats de forelfilet in de roker en kook tot de interne temperatuur 140ºC bereikt, ongeveer 2-3 uur
Recept van: Steve Cylka