smoked scallop linguine recipe

Gerookt Sint -linguine Recept



Geniet van de voortreffelijke smaken van dit gerookte scallop -linguine -recept. Tedere en rokerige sint -jakobsschelpen worden gecombineerd met perfect gekookte linguine, gegooid in een hartige saus met sjalotten, knoflook en uien, en afgewerkt met levendige cherrytomato's, verse peterselie en een strooi Parmezaanse kaas. Een culinair genot dat indruk zal maken op je smaakpapillen.

Ingredients

4 Oz droge linguine

6-10 Sint-jakobsschelpen

2 eetlepels plantaardige olie

1 sjalot - fijn gesneden

2 teentjes knoflook - fijngehakt

¼ middelgrote ui - in plakjes gesneden

3 eetlepels witte wijn

2 eetlepels boter

Zout en peper, naar smaak

6-8 Cherrytomaatjes - gehalveerd

2 eetlepels verse peterselie - gehakt

¼ kopje Parmezaanse kaas

Preparation

Spoel de Sint-Jakobsschelpen af, verwijder de abductorspieren en dep ze droog.

Plaats de sint-jakobsschelpen op een aluminium bakplaat en plaats ze in een voorverwarmde roker op 150 ° F met elzenbisquetten.

Rook de Sint-Jakobsschelpen gedurende 30-45 minuten.

Breng ondertussen een middelgrote pan met gezouten water aan de kook, voeg linguine-noedels toe, breng weer aan de kook en kook gedurende 8-10 minuten (of tot het beetgaar is), onder regelmatig roeren.

Giet de pasta af in een vergiet en laat hem onder koud water lopen om het kookproces te stoppen

Meng de pasta met 1 eetlepel plantaardige olie.

Verhit de resterende eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur.

Voeg de sjalotten, knoflook en uien toe en kook tot de uien glazig zijn, ongeveer 3-5 minuten, en blus vervolgens met witte wijn.

Voeg de pasta en de gerookte sint-jakobsschelpen toe aan een pan en meng.

Voeg boter en zout en peper toe.

Serveer de pasta met daarop verse kerstomaatjes, peterselie en Parmezaanse kaas.