Els gerookt Snapper Recept
Neem je smaakpapillen op een reis naar de Middellandse Zee met dit overheerlijke snapper-biefstukrecept. Gemarineerd in een mix van knoflook, witte wijn, dragon en bieslook, wordt de vis vervolgens perfect gerookt in de Bradley -roker met behulp van els smaakbisquettes, wat resulteert in een zacht en smaakvol gerecht dat zeker zal indruk maken.
Ingredients
60 ml (4 eetlepels) olijfolie
1 teentje knoflook - fijngehakt
2 ml (½ theelepel) zout
0,5 ml (⅛ theelepel) gemalen zwarte peper
30 ml (2 eetlepels) citroensap
120 ml (½ c) droge witte wijn
2 ml (½ theelepel) theelepel gedroogde dragon
15 ml (1 eetlepel) fijngehakte bieslook
Snappersteaks - 1 kg (2 lb)
Citroen partjes
Peterselie
Preparation
Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade, olijfolie, gehakte knoflook, zout, peper, citroensap, witte wijn, dragon en bieslook. Schik de vissteaks in een enkele laag in een ondiepe glazen pan. Giet de marinade over de vis, dek af en zet een uur in de koelkast. Haal uit de koelkast en laat 20 minuten staan.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 100°C en 120°C (220°F en 250°F). Als u bisquetten met elzensmaak gebruikt, rookt/kookt u ongeveer 60 minuten en controleert u of u niet te gaar wordt.
Serveren:
Serveer gegarneerd met peterselie en partjes citroen.