Plate of smoked mackerel and potatoes

Gerookt Spaans Makreel Hash Recept



Dit recept maakt gebruik van gerookte vissen om een ​​stevige, heerlijke maaltijd te maken die kan worden gegeten voor diner of ontbijt.

Ingredients

Voor pekel:

½ kopje koosjer zout

1 kopje bruine suiker

½ gallon water

Voor Makreel Hasj:

6 Hele, gewassen en gestripte makrelen

1 eetlepel olijfolie

½ Middelgrote ui - in plakjes gesneden

2 teentjes knoflook - in plakjes gesneden

6 Kleine tot middelgrote gekookte aardappelen

1 Chorizoworst - in plakjes gesneden

12 Cherrytomaatjes - gehalveerd

2 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel peterselie - gehakt

Zout en peper naar smaak

3 Bradley Smoker Elzenbisquetten

Preparation

Verwarm de ingrediënten in de pekel lichtjes zodat ze oplossen en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Pekelmakreel gedurende 30 minuten.

Droog deppen.

Rook de makreel in zijn geheel met vel in de smoker, op de laagste stand (temperatuur mag niet hoger zijn dan 40°C) met elzenbisquetten gedurende 60 minuten.

Fileer de makreel, verwijder al het vlees en zet opzij.

Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Voeg uien, knoflook, chorizo en aardappelen toe.

Kook tot de aardappelen knapperig zijn en de chorizo volledig gaar is.

Voeg de kerstomaatjes toe en kook tot ze zacht zijn.

Voeg kruiden en gerookte makreel toe, kook nog 2 minuten op laag vuur en serveer.