Maple gerookt Tonijn Recept
Dit gerookte tonijnfiletrecept is de perfecte manier om indruk te maken op uw dinergasten. Gemarineerd 's nachts met een smaakvolle mix van kruiden en kruiden, en vervolgens langzaam gekookt in een Bradley-roker met esdoornbisquettes, het is een heerlijke toevoeging aan elke maaltijd. Serveer met groente roerbak en rijstpilaf voor een complete en bevredigende maaltijd.
Ingredients
4 stuks tonijnfilet – 2 kg (4 lb)
Kokende olie
Marinade:
15 ml (1 eetlepel) gedroogde dille-wiet
15 ml (1 eetlepel) mosterdzaad
45 ml (3 eetlepels) zout
5 ml (1 theelepel) gemalen zwarte peper
125 ml (½ c) bruine suiker
2 Laurierblaadjes
1000 ml (4 kopjes) water
Preparation
De avond voordat u van plan bent de vis te serveren, mengt u de marinade-ingrediënten in een middelgrote kom, waarbij u ervoor zorgt dat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
Doe de marinade in een grote, zware plastic zak, voeg de vis toe, sluit af en laat een nacht in de koelkast staan.
Haal de vis uit de zak en dep hem droog.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).
Plaats de vis op geoliede roosters en gebruik de Maple-smaakbisquetten om 1 uur te roken/koken ½ tot 2 uur.
Serveren:
Gerookte tonijnfilets zijn heerlijk geserveerd met roerbakgroenten en rijstpilaf.