Smoked Fish Recipe

Gerookt Vis Recept



Geniet van de heerlijke rokerige goedheid van ons gerookte visrecept, een smaakvol culinair meesterwerk waardoor je meer wilt.

Ingredients

2 pond grof zout

1 pond bruine suiker

2 eetlepels elk mals snel, knoflookpoeder, uienpoeder en gemalen laurierblaadjes

Preparation

Meng eerst alle ingrediënten in een bakje, doe dan beetje bij beetje alles in een blender en meng tot een fijn poeder.

Gebruik één eetlepel kuur per pond vis. Strooi het mengsel over de vis en rol het rond zodat alle visoppervlakken bedekt zijn. Laat het nu een nacht in de koelkast staan, in een afgesloten bakje.

Spoel de volgende dag alle vissen af en droog ze af met een schone handdoek. Laat op het aanrecht staan tot het vliesje ontstaat.

Rook de vis gedurende 3 uur op hickory op 150 graden.

Receptcredits – KDX van de Bradley Smoker-forums