Maple genezen gerookt Zalm Recept
Een traditioneel recept helemaal van Canada en Alaska tot Noorwegen, dit esdoorn genezen gerookte zalmrecept is altijd een barbecue -winnaar! Met de complexe zoetheid van ahornsiroop (geen eenvoudig smaakprofiel zoals suiker) voegt dit recept een aromatische smaak toe die geweldig past bij de rijkdom van zalm.
Ingredients
1 Grote zalmfilet
Pekel:
1 liter water
125 ml (½ c) zout
125 ml (½ c) ahornsiroop
60 ml (¼ c) amberkleurige of donkere rum
60 ml (¼ c) citroensap
10 Hele kruidnagels
10 Hele pimentbessen
1 Laurierblad
Preparation
Meng in een middelgrote kom alle ingrediënten voor de pekel.
Leg de zalmfilet in een niet-metalen schaal en bedek met de pekel.
Zorg ervoor dat de vis volledig ondergedompeld is in de pekel.
Dek af en zet minimaal twee uur in de koelkast.
Haal de zalm uit de pekel en dep droog met keukenpapier.
Leg de zalm met de huid naar beneden op het rookrek en laat ongeveer een uur aan de lucht drogen.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 65°C en 95°C (150°F en 200°F).
Gebruik bisquetten met ahornsmaak om de zalm ongeveer 1-1/2 uur te roken/koken.
Serveren:
Serveer met wilde rijst en roergebakken gemengde groenten, of meng met gelijke hoeveelheden roomkaas voor een heerlijke spread.