Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Gerookt Zalm met oranje hoisin GlazuurreceptRoken is altijd een goede manier om zalm te bereiden. Voor dit recept hebben we gekozen voor hoisinesaus en sinaasappelsap om de vis een speciaal glazuur te geven. Nu heb je alleen je Bradley -roker en een mild hout zoals Alder of Pacific Blend nodig. Het duurt slechts 15 minuten om je voor te bereiden en 3-4 uur marineren.

Ingredients

1 grote zalmfilet, ongeveer 2 pond

½ kopje hoisinsaus

⅔ Kopje sinaasappelsap

½ kopje honing

1 ½ eetlepel srirachasaus

2 eetlepels sesamolie

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bradley Smaakbisquetten (Elzen- of Pacific-mengsel)

Preparation

Maak de marinade door de hoisinsaus, sinaasappelsap, honing, srirachasaus, sesamolie en knoflookpoeder in een kleine kom te mengen. Meet 1/2 kopje marinade af en zet opzij. Leg de zalm in een platte schaal en giet de resterende marinade over de zalm. Draai de zalm een paar keer om, zodat alle zalm bedekt is met de marinade. Dek af met plasticfolie en plaats 3-4 uur in de koelkast. Draai de zalm ieder uur om.

Zet de roker op 250 ° F met elzen- of Pacific-mixbisquetten.

Rook de vis ongeveer 3 uur of totdat de interne temperatuur van de vis 145°F bereikt.

Giet tijdens het roken de helft van de bewaarde marinade in een kleine steelpan. Laat het op een laag kookpunt komen en laat het inkoken, tot het dikker wordt en een mooi glazuur ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten of zo. Haal van het vuur.

Zodra de zalm klaar is met roken, plaats je hem op een serveerschaal. Bestrijk met het glazuur. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Dienen.