Eik gerookt Zalm Recept
Maak je klaar om indruk te maken op je gasten met dit heerlijke gerookte zalmrecept! Een sappige zalmfilet is gekruid met verse dille, zwarte peper en citroensap en vervolgens tot in de perfectie gerookt met behulp van eiken smaakbisquettes in de Bradley -roker. Serveer met een takje dille en citroenschijfjes voor een heerlijk water.
Ingredients
5 kg zalmfilet
1 Citroen
45 ml (3 eetlepels) verse dille, gehakt
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Preparation
Leg de zalmfilet met de velzijde naar beneden op geoliede rookrekken. Snijd de citroen doormidden en pers het sap van de ene helft over de zalmfilet. Bestrooi met gehakte dille en peper.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 105°C (220°F). Plaats de vis in de Bradley Smoker en gebruik de eikensmaakbisquetten om ongeveer 40 tot 60 minuten te roken/koken.
Serveren:
Haal de vis uit de roker en garneer met een of twee takjes dille en de resterende in plakjes gesneden citroen. Eventueel kun je de dille vervangen door peterselie.