Smoked Salmon Log Recipe

Gerookt Zalmlogboek Recept



Bereid je voor op een heerlijke traktatie met dit gerookte zalmkaaslogboekrecept. Breng de verse zalm op smaak met pittige citroenpeper en gemalen peper en roken deze vervolgens tot in de perfectie in de Bradley -roker. Schil de gerookte zalm, meng het met roomkaas, gehakt ui en mierikswortel en vorm deze in een logboek bedekt met gekonfijte pecannoten en verse peterselie. Koel, snijd en geniet van de onweerstaanbare smaken van deze hartige creatie.

Ingredients

14 Oz verse zalm

1 Pakket roomkaas

1 Gehakte ui

1 eetl citroensap

1 eetl mierikswortel

½ Gekonfijte pecannoten fijngehakt

2 eetl verse peterselie

1 eetlepel citroenpeperkruiden

½ theelepel versgemalen peper

    Gebruikt materiaal:

    P10 Bradley-roker

    Bradley Smoker opvouwbare tafel

    Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten

    Bradley Smoker-gereedschap

    Thermoworks Tijdstok Trio

    Thermoworks Thermapen One

    Bradley Smoker-instellingen:

    Hout: kers

    Temperatuur: 226ºF (107.8°C)

    Rooktimer: 60 minuten

    Timer: 45-60 minuten

    Preparation

    Stel de Bradley Smoker in op de hierboven genoemde instellingen.

    Als u verse zalm gebruikt, zorg er dan voor dat u de speldengraten verwijdert voordat u gaat koken.

    Breng de zalm op smaak met de citroenpeperkruiden en een mengeling van versgemalen peper. Plaats het in een ijzeren koekenpan (zorg ervoor dat deze in uw Bradley Smoker past). Voeg vóór het koken ongeveer 1-2 eetlepels citroensap en boter toe aan de zalm.

    Plaats de zalm ongeveer 45-60 minuten in de Bradley Smoker. Haal de zalm uit de roker als de interne temperatuur van de zalm 60 graden Celsius bereikt.

    Schil de zalm. Trek met een vork de vork tegen de zalm, waardoor deze “uit elkaar schilfert”. Zodra je de zalm in vlokken hebt gesneden, doe je de zalmvlokken in een kom voor de volgende stap.

    Meng in een kom de roomkaas, gehakte ui, citroensap, zalmvlokken en mierikswortel.

    Schep het mengsel met bakpapier op het papier. Gebruik het papier om te voorkomen dat het mengsel aan je lichaam blijft plakken en vorm met je handen een blokvorm. Strooi er nu de gehakte pecannoten en de gehakte peterselie over. Bestrijk elke kant van de zalmstam met pecannoten en peterselie.

    Dek af en zet ongeveer 120 minuten of 2 uur in de koelkast. Genieten!

    Recept van: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa