Smoked Salmon Salad Recipe

Gerookt Zalmsalade Recept



Dit is een mooi en gezond gerecht, met een combinatie van verschillende texturen en smaken. Er zijn veel gerookte zalm op de markt, maar ze vergelijken niet met de zelfgemaakte. Rook de jouwe met een mild hout zoals Alder of Pacific Blend.

Ingredients

1 Zalmfilet

1 eetl sesamolie

2 eetlepels honing

1 eetl sojasaus

1 theelepel versgemalen zwarte peper

6 kopjes groene bladsla - grof gesneden

1 kopje dun gesneden venkel

2 Peren - klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden

1 kopje bramen

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

½ kopje Aziatische saladedressing

Bradley Smaakbisquetten - Elzen- of Pacific-mengsel

Preparation

Maak de marinade door de sesamolie, honing, sojasaus en gemalen zwarte peper te mengen. Giet het over de zalm en bestrijk het zodat de vis gelijkmatig bedekt is. Dek af met plasticfolie en zet ongeveer 2 uur in de koelkast.

Leg de zalmfilet op een rookrek.

Zet de roker op 250°F met behulp van Bradley Flavour Bisquettes (Alder of Pacific Blend).

Rook de vis ongeveer 3 uur, of totdat de interne temperatuur van de vis 145°F bereikt.

Zet de zalm in de koelkast om af te koelen. Eenmaal koud, verkruimel de zalm in kleine stukjes.

Stel de salade samen door wat gesneden bladsla op een bord te leggen. Beleg met gesneden venkel, peren, bramen en verkruimelde zalm. Besprenkel met de saladedressing en bestrooi met sesamzaadjes.

Dienen.

Recept van: Steve Cylka