Smoked Seafood Recipe

Gerookt Zeevruchten Recept



Geniet van de rijke en rokerige smaken van de zee met ons gerookte zeevruchtenrecept! Of je nu een fan bent van zalm, garnalen of een verscheidenheid aan andere zeevruchten, dit gerecht zal zeker voldoen aan je verlangens en laat je meer.

Ingredients

Dit basisrecept is geschikt voor Sint-Jakobsschelpen, mosselen, venusschelpen, garnalen, oesters en schaaldieren.

Koude rook:

Begin met roken (zet het vuur niet aan) gedurende ongeveer 1-6 uur, afhankelijk van de visproducten.

Preparation

Bestrijk de schaaldieren met olie

Plaats op geoliede roestvrijstalen gaasrekken of geoliede folie met kleine gaatjes

Bestrooi met een beetje zout

Controleer het vlees van de oesters en verwijder eventuele harde stukken. Dikke egoïstische dingen moeten op de lagere rekken worden geplaatst

Rookmethode:

Verwarm de roker voor op ongeveer 80°C (175°F). Sluit de demper.

Plaats de bereide zeevruchten in het midden van de roker.

Rookkoken gedurende 1 - 2 uur. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de weer- en windomstandigheden.

Draai de roosters halverwege de kooktijd om. Als u zeevruchten met schelpen rookt, kan het iets langer duren. Regelmatig testen.

Gaarheidstest:

Wanneer zeevruchten worden gekookt, moet het vlees enigszins stevig en ondoorzichtig lijken.

Klaar om te serveren:

Bestrijk de zeevruchten met olie voordat u ze serveert.

Heet serveren: serveer onmiddellijk

Koud serveren: een uur in de koelkast laten staan.

Begeleiden met crackers of dipsaus.