Koud gerookt Zalmpasta Recept
Dit koude gerookte zalmpasta -recept is geweldig voor degenen die van koude gerookte zalm houden. Het is echter perfect voor degenen die van koude gerookte zalm houden, maar zijn ongerust over de "rauwheid" ervan. Hier is de oplossing: u kunt een heerlijk pastagerecht maken met koud gerookte zalm. Ik vind het meestal leuk om wat penne te koken, en terwijl dat aan het koken is, maak je de saus.
Ingredients
1-2 pond penne - gekookt “extra al dente”
1 Middelgrote ui - fijn gesneden
2-3 teentjes knoflook - fijngehakt
2 takjes verse tijm
1 Klein takje dragon
1 Laurierblad
1-2 theelepel gemalen rode pepervlokken (optioneel)
2 Oz Sambuca (of wodka/witte wijn/visbouillon/water)
½ -1 kopjes geplette tomaten uit blik (ik vind de mijne lekker met heel weinig tomaat, soms slechts 2-3 T. tomaat)
2-4 kopjes slagroom
1 kopjes bevroren babyerwten
1-2 Theel kappertjes zonder pareil - grof gesneden (optioneel)
1-2 Theel Spaanse peper - grof gehakt (optioneel)
1 Kopje + Koud Gerookte Zalm - in stukjes gebroken
2 theelepels fijngehakte verse dragon, peterselie, bieslook of een combinatie daarvan
1-2 theelepel witte truffelolie (optioneel)
1-2 theelepel extra vergine olijfolie
Preparation
Fruit de uien in een beetje boter op middelhoog vuur tot ze glazig zijn, 5-7 minuten.
Voeg knoflook, tijm, dragon, laurier en rode pepervlokken toe, indien gebruikt. Roer om alles goed te mengen – het mengsel wordt zeer aromatisch.
Giet onmiddellijk de Sambuca erin – GA TERUG en steek de dampen aan om de alcohol in de Sambuca te verbranden, terwijl u de pan ronddraait terwijl de alcohol brandt. Uiteraard krijg je geen vlam als je water of bouillon gebruikt, en zelden krijg je vuur met wijn (het alcoholgehalte is te laag).
Zodra de vlammen zijn gedoofd, draait u de pan rond en let goed op – u wilt de tomaten toevoegen NET voordat de laatste vloeistof is verdampt. Roer goed om te combineren en kook het grootste deel van het water uit de tomaten.
Voeg de room toe. Roer goed om te combineren, zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen, 30-45 minuten.
Pas de gewenste consistentie aan met meer room, water, visbouillon, half om half, melk, enz.
Breng de saus aan de kook en voeg onmiddellijk extra al dente pasta, diepvrieserwten, kappertjes en Spaanse peper toe en roer goed om te combineren.
Controleer na een of twee minuten de gaarheid van de pasta (deze zou op dit punt perfect moeten zijn), voeg dan de zalm en BIJNA alle gehakte kruiden toe, al roerend om te combineren.
Zorg ervoor dat je tijdens deze stap de zalm NIET in te veel kleine stukjes verdeelt. Als u zich zorgen maakt, strooit u de zalm gewoon over de pasta nadat deze is opgediend.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout (houd er rekening mee dat de zalm zout is).
Schep in hete kommen, bestrooi met de overgebleven gehakte kruiden, oud parmezaanschaafsel en besprenkel tenslotte met witte truffelolie en/of extra vergine olijfolie.