Heet gerookt Sabline Recept
Sablefish, of zwarte kabeljauw, is een milde witte vis uit het gebied van de Noordelijke Stille Oceaan. De smaak van rook verbetert zijn vetgehalte en de schilferige textuur.
Ingredients
2 Sablefish-filets met vel
4 eetlepels honing
Voor pekel:
2 kopjes water
6 eetlepels koosjer zout
6 eetlepels kristalsuiker
Sap van 1 citroen
Sap van 1 limoen
Schil en sap van 1 sinaasappel
Bradley Smoker Smaakbisquetten – elzen
Preparation
Meng alle ingrediënten voor de pekel.
Pekel sabelvis gedurende 4 uur.
Spoel af en dep droog, en laat verder drogen op een koele, luchtige plaats om een vliesje (een dunne huid of film) te vormen.
Verwarm de roker voor op 225 ° F met elzenbisquetten en rook gedurende 2 uur.
Bestrijk de sabelvis na 1 uur met honing.
Haal het uit de roker en serveer!
Door Lena Clayton