Hot Smoked Mackerel with Poached Egg, Potatoes, Broad Beans & Herbs

Heet Gerookte makreel met gepocheerd ei, aardappelen, brede bonen en kruiden

Sandra Tate

Deze heerlijke maaltijd was het resultaat van 20 minuten kooktijd.

Ingredients

50 g zeezout

30 g natuurlijke suiker

Serveert 4

2 warm gerookte makreel

Kleine nieuwe aardappelen (Ik sta 5 per persoon toe)

2 handjes tuinbonen

Boter

gehakte platte peterselie en bieslook

zout en peper

een eetlepel witte wijnazijn

4 eieren

Preparation

Is het niet een genot als je genereus producten van eigen bodem van vrienden krijgt en deze kunt combineren met je eigen werk, in dit geval mijn warmgerookte makreel? En er wordt een onvergetelijke maaltijd gemaakt

Heet gerookte makreel die ik een paar dagen geleden maakte, verpakt in keukenpapier, heeft in de koelkast gestaan totdat Fran arriveerde met een trug gevuld met haar nieuwe aardappelen, peterselie, bieslook, tuinbonen en meer.

Bovendien heb ik altijd een mand vol veelkleurige eieren van Sandra's bonte verzameling kippen van speciale rassen.

Deze heerlijke maaltijd was het resultaat van 20 minuten kooktijd. Maar eerst...

Makreel rijpen en roken:

Ik vraag om mijn makreel schoon te maken en de kop te verwijderen. Ik rook ze graag in hun geheel in plaats van gefileerd, maar ik heb er geen behoefte aan dat er een gezicht op zit.

Voor twee grote, zeer verse makreel heb ik een kuur gemengd 50 g zeezout gemengd met 30 g natuurlijke suiker.

Wrijf dit in de holte en over de huid, doe ze in een diepvrieszak of bakje en laat ze 30 minuten in de koelkast staan.

Nu goed afspoelen en van binnen en buiten volledig drogen met keukenpapier.

Stel de Bradley Smoker in op een kasttemperatuur van 80°C/180°F en laat een half dozijn eikenbisquetten op de stapel vallen.

Zorg ervoor dat de kast op temperatuur en vol rook is voordat u de vis op een rooster legt. Voor licht roken laat ik de bovenste ventilatieopening open en na een uur is de vis klaar.

Test op een interne temperatuur van 72°C als je niet zeker weet of ze klaar zijn.

Laat volledig afkoelen en zet in de koelkast als je het niet meteen gebruikt.

Serveert 4

Haal voorzichtig de 4 filets eruit 2 warm gerookte makreel, verwijder de speldenbotjes met een pincet, leg ze op een vel folie en zet opzij.

B' olie kleine nieuwe aardappelen (Ik reken er 5 per persoon aan, u beslist op basis van uw eetlust) tot ze bijna gaar zijn als u ze test met een spiesje.

Voeg nu toe 2 handjes tuinbonen en laat nog 2-3 minuten koken, giet af en voeg toe een flinke klont boter.

Plet het lichtjes met de achterkant van een vork en strooi er een handvol van gehakte platte peterselie en bieslook.

Breng op smaak met zout en peper.

Plaats de makreelfilets onder een hete grill en bak 2-3 minuten aan elke kant.

Terwijl de makreel kookt, breng je 6 cm water aan de kook in een pan een eetlepel witte wijnazijn, zodra je een rollende kookscheur hebt 4 eieren en pocheer ze een kleine 2 minuten, verwijder ze dan op een schuimspaan en laat ze op keukenpapier staan.

Verdeel het kruiden-, bonen- en aardappelmengsel over 4 borden, beleg elk bord met een zinderende makreelfilet en een gepocheerd ei.

Zo simpel, zo ontzettend goed!

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now