Smoked scallops by Steven Raichlen

Warm gerookt Scallops & Mango Salsa



Dit kenmerkende recept is gemaakt door Steven Raichlen in samenwerking met Bradley Smoker. Bekijk het nieuwe Project Smoke van het tv -programma! Deze geweldige show leert je allerlei tips en trucs op het roken van eten, recepten en nog veel meer!

Ingredients

Voor de salsa:

1-1/2 eetlepels vers limoensap

2 theelepels bruine suiker

1-1/2 kopjes in blokjes gesneden rijpe mango

1 kleine komkommer, geschild, gezaaid en in dobbelstenen van 1/2 inch gesneden

1-1/2 eetlepels fijngesneden rode ui

1/4 tot 1/2 habanero of Scotch bonnet chili, zonder zaadjes en gehakt

1-1/2 theelepels fijngehakte gekonfijte gember

1 eetlepel gehakte verse munt

Voor de Sint-jakobsschelpen:

2 pond grote zeeschelpen, bij voorkeur droog verpakt

Zeezout en versgemalen zwarte peper

Preparation

Maak de salsa:

Doe het limoensap en de suiker in een kom en klop tot de suiker is opgelost.

Voeg de resterende salsa-ingrediënten toe en roer voorzichtig om te mengen.

Breng over naar een aantrekkelijke serveerschaal. (Serveer binnen een paar uur na bereiding.)

Bereid de Sint-jakobsschelpen:

Stel uw Bradley Digital Smoker in volgens de instructies van de fabrikant en voeg indien nodig Bradley-bisquetten toe.

Verwarm de Bradley Smoker voor op 225 graden.

Er zit een witachtige halvemaanvormige spier aan de zijkant van elke Sint-Jakobsschelp.

Trek het eraf en gooi het weg (het is moeilijker dan de rest van de Sint-Jacobsschelp.)

Schik de Sint-jakobsschelpen op het rooster(s) en bestrooi ze lichtjes met zout en peper.

Plaats in de roker.

Rook de sint-jakobsschelpen tot ze licht gebronsd en doorschijnend zijn, ongeveer 20 minuten. (Niet te gaar maken.)

Schik de sint-jakobsschelpen op een schaal of borden en serveer met de mangosalsa.