Warm gerookt Scallops & Mango Salsa
Dit kenmerkende recept is gemaakt door Steven Raichlen in samenwerking met Bradley Smoker. Bekijk het nieuwe Project Smoke van het tv -programma! Deze geweldige show leert je allerlei tips en trucs op het roken van eten, recepten en nog veel meer!
Ingredients
Voor de salsa:
1-1/2 eetlepels vers limoensap
2 theelepels bruine suiker
1-1/2 kopjes in blokjes gesneden rijpe mango
1 kleine komkommer, geschild, gezaaid en in dobbelstenen van 1/2 inch gesneden
1-1/2 eetlepels fijngesneden rode ui
1/4 tot 1/2 habanero of Scotch bonnet chili, zonder zaadjes en gehakt
1-1/2 theelepels fijngehakte gekonfijte gember
1 eetlepel gehakte verse munt
Voor de Sint-jakobsschelpen:
2 pond grote zeeschelpen, bij voorkeur droog verpakt
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Preparation
Maak de salsa:
Doe het limoensap en de suiker in een kom en klop tot de suiker is opgelost.
Voeg de resterende salsa-ingrediënten toe en roer voorzichtig om te mengen.
Breng over naar een aantrekkelijke serveerschaal. (Serveer binnen een paar uur na bereiding.)
Bereid de Sint-jakobsschelpen:
Stel uw Bradley Digital Smoker in volgens de instructies van de fabrikant en voeg indien nodig Bradley-bisquetten toe.
Verwarm de Bradley Smoker voor op 225 graden.
Er zit een witachtige halvemaanvormige spier aan de zijkant van elke Sint-Jakobsschelp.
Trek het eraf en gooi het weg (het is moeilijker dan de rest van de Sint-Jacobsschelp.)
Schik de Sint-jakobsschelpen op het rooster(s) en bestrooi ze lichtjes met zout en peper.
Plaats in de roker.
Rook de sint-jakobsschelpen tot ze licht gebronsd en doorschijnend zijn, ongeveer 20 minuten. (Niet te gaar maken.)
Schik de sint-jakobsschelpen op een schaal of borden en serveer met de mangosalsa.