Wilde kers Hete gerookte zalm
Kersen en hete saus gaan zo goed samen dat ik verrast ben dat ik dit nog niet eerder heb gedaan! Deze marinade/saus/glazuur heeft zowat alles wat je nodig hebt voor smaakperfectie! Voeg een kus van rook toe en het is perfect voor de zomerroutine!
Ingredients
1 Zalmfilet – bij voorkeur wild en niet gekweekt – met vel
¼ kopje bruine suiker
2 theelepel sojasaus
2 theelepel ahornsiroop
2 eetlepels hete saus
1 theelepel korrelige mosterd
½ theelepel gedroogde dille
½ kopje gehakte verse kersen
Preparation
Begin met het toevoegen van alle ingrediënten aan een kom en meng goed. Voel je vrij om de kersen met een lepel kapot te slaan, zodat er meer sappen vrijkomen. Giet de helft van het mengsel in een niet-reactieve schaal. Voeg de zalm toe, met het vel naar boven, zodat de marinade al het vlees raakt. Dek af met vershoudfolie en laat een uur tot vier uur marineren.
Wanneer de marinade klaar is, verwijdert u de zalm en plaatst u deze op een rooster van uw Bradley Smoker. Verwarm uw Bradley Smoker met Apple Pucks voor op 65,6ºC. Zodra de smoker op temperatuur is gekomen, plaatst u deze in uw zalm en laat u deze 45 minuten tot een uur roken. Je weet dat het klaar is als het vruchtvlees gemakkelijk loslaat.
Bestrijk de zalm met een penseel voorzichtig met de gereserveerde marinade. Serveer warm!
Genieten!
Recept van Cory Walby