Warm Salad of Smoked Mackerel & Baby Beetroot with Dijon Mustard & Horseradish Dressing

Warme salade van Gerookte makreel & Baby Biet met Dijon Mosterd, Paardenboek Dressing

Sandra Tate

Makreel staat hoog met haring en zalm voor de meest populaire gerookte vis; rijk en olieachtig, gepropt met smaak, een beetje gaat een lange weg-en het is relatief goedkoop!

Ingredients

Genezing:

800 g makreel

50 g zeezout

60 g lichtbruine suiker

Sap van een kleine citroen

(1 Makreelfilet per persoon)

Een afgeronde theelepel Dijon-mosterd

½ theelepel vloeibare honing

1 el witte balsamicoazijn

3 eetlepels zonnebloemolie 

Een ronde theelepel afgeroomde hete mierikswortelsaus

Preparation

Voor 800 g makreel, gefileerd en schoongemaakt, mengen 50 g zeezout met 60 g lichtbruine suiker En sap van een kleine citroen.

Wrijf de kuur in de vleeskant van de vis en leg hem vlees tegen vlees in een goed sluitend bakje.

Laat het 30 minuten intrekken, spoel het daarna grondig af, dep het droog en leg het op Bradley-staaldraadmanden, op enige afstand van elkaar.

Laat de filets een uur drogen in een koele, luchtige ruimte (niet in de koelkast) terwijl u de Bradley Smoker-kast opwarmt tot 85°C, belaad met eikenbisquetten en rook ongeveer 45 minuten - 1 uur of tot het gekookt is tot een interne temperatuur van 72°C. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot het nodig is.

Reken één filet gerookte makreel per persoon voor een heerlijk, levendig en smaakvol voorgerecht of lichte lunch.

Leg de babybieten op kamertemperatuur op borden of ondiepe kommen en strooi er peperige rucolablaadjes over.

Verwarm de makreelfilets onder de grill, draai ze één keer om, snij ze in stukjes en strooi ze over de salade.

Maak door te mengen een dikke emulsiedressing een afgeronde theelepel Dijon-mosterd met ½ theelepel vloeibare honing En 1 el witte balsamicoazijn tot een pasta.

Nu inslaan 3 eetlepels zonnebloemolie beetje bij beetje tot je een dikke emulsie hebt.

Voeg ten slotte toe een afgeronde theelepel afgeroomde hete mierikswortelsaus en opnieuw slaan.

Voeg druppels dressing toe aan de salades en serveer met warm, knapperig bruin brood.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now