Seafood Salad with Cold Smoked Mussels

Zeevruchten Salade met Koudgerookte mosselen

Sandra Tate

Een gemengde zeevruchtensalade is wat u maar wilt, kies de zeevruchten die u persoonlijk lekker vindt: favoriete schaaldieren, garnalen, inktvis en kreeft en meng lichtjes met goede olijfolie, citroensap en een handvol slablaadjes en kruiden.

Ingredients

Preparation

En om een extra vleugje smaak aan de mix toe te voegen, kies je één of twee items om kort koud te roken. Persoonlijk houd ik van licht gerookt mosselen maar je kunt net zo goed genieten van koud gerookt garnalen of inktvis ringen erin.

Het principe is om de zeevruchten die je wilt roken voor te koken.

Voor garnalen het is waarschijnlijk het gemakkelijkst om ze heel en kant-en-klaar te kopen.

Inktvis Ik kocht het schoongemaakt door mijn visboer en bereidde het vervolgens voor door het in ringen te snijden en 3 minuten in kokend water te koken voordat ik het uitlekte en verfrist met koud water.

Eenmaal bereid, kun je ze allemaal op dezelfde ingetogen manier roken.

Voor mosselenSpoel krachtig af met koud water, zodat de levende mosselen sluiten.

Gooi alle baarden weg die weigeren te sluiten en trek de baarden weg van degenen die dat wel doen.

Schraap ook de zeepokken uit de schelpen en plaats ze in een pan met een dikke bodem en een goed sluitend deksel. Kook ze op hoog vuur, af en toe schuddend tot ze opengaan. Ze zijn klaar.

Giet af en laat afkoelen op een Bradley-rooster, het gemakkelijkst in de schaal, zodat ze er niet doorheen vallen.

Plaats de Bradley Smoker met koudrookopzetstuk en een paar Maple-bisquetten in de stapel en wacht tot de kast gevuld is met rook en de bovenste ventilatieopening gesloten is.

Rook de mosselen slechts 10 minuten, zodat er een balans ontstaat tussen rook en zoete mosselvleessmaken.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now